Actualitate

Noi informații despre starea de sănătate a celor trei români cu coronavirus

Starea celor trei pacienţi confirmaţi cu virusul COVID-19 (coronavirus) este bună, a anunțat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică, într-o informare de presă de la ora 11:00.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului (din Maramureș, n.red.) internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staționară, acesta neavând febră și nici o evoluție negativă”, precizează sursa citată.

De asemenea, femeia diagnosticată cu coronavirus și care a fost internată, vineri, în Departamentul de coronavirus al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, se simte bine.


„Pacienta este bine, azi noapte a prezentat un puseu de subfebrilitate de 37,6 grade, dar dimineaţa, la trezire, a fost afebrilă. Mai tuşeşte uscat şi nu prezintă simptome de insuficienţă respiratorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta, sâmbătă dimineață, potrivit Agerpres.

Pacienta are 38 de ani şi a revenit săptămâna trecută în Timişoara, din regiunea Bergamo, dar nu s-a autoizolat la domiciliu şi nici nu a fost monitorizată de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, întrucât nu era în vigoare această recomandare. Între timp, ea şi-a vizitat părinţii, la Lugoj, şi alţi patru prieteni, aceşti şase contacţi apropiaţi urmând să fie testaţi, cel mai probabil sâmbătă, pentru diagnosticare.


Între timp, tânărul din Gorj care a fost depistat pozitiv la coronavirus și care a fost adus la Institutul Balș este pe cale să fie externat, dacă și un al doilea test consecutiv va avea rezultat negativ. Bărbatul de 25 de ani a intrat în contact cu italianul de 71 de ani care a fost confirmat cu coronavirus, în Italia, după ce fusese în vizită în România.

În acest moment, la nivel naţional, sunt 52 de persoane în carantină şi 8.796 de persoane în izolare la domiciliu, mai arată Grupul de Comunicare Strategică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter