monitorulcj.ro Menu
Actualitate

S-a VOTAT! 120 de călătorii gratuite cu autobuzele pentru studenții și elevii din Cluj începând cu 1 martie!

Consilierii locali au votat ambele regulamente privind acordarea abonamentelor gratuite și cu reducere pentru elevii și studenții clujeni.

Consilierii locali au votat un proiect privind noul regulament de acordare a abonamentelor gratuite și reduse pentru elevi și studenți, care va intra în vigoare începând cu data de 1 martie. Acesta prevede înlocuirea abonamentelor actuale pe una sau două linii cu abonamente de tip card cu 120 de călătorii/lună, durata de valabilitate a unei călătorii fiind de o oră, indiferent de numărul sau tipul de mijloace de transport în comun folosite.

Primăria va aloca 10,8 milioane de lei pentru transportul studenților în Cluj-Napoca, pe perioada 1 martie - 31 decembrie.


Municipalitatea va transmite Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca suma de 10.886.050 de lei pentru gratuitățile la transportul în comun pentru studenți între 1 martie și 31 decembrie 2020. Primăria a locat deja 2.285.000 de lei, pentru primele două luni ale anului. Proiectul va fi dezbătut de consilierii locali în ședința de vineri, 28 februarie.

Banii alocați ar urma să acopere acordarea a 338.250 de abonamente gratuite și 38.080 de abonamente cu reducere, în fiecare lună. De facilitățile la transportul public în comun beneficiază studenții, masteranzii și doctoranzii de la cursurile la zi, posesori ai unuia dintre cele șase carduri speciale: StudCard, ISIC Student, Euro<26 Student, OMNIPASS, A Card/A Kártya și City Card Student.


Citește și: TRANSPORTUL GRATUIT al studenților costă muncipalitatea peste 10 milioane de lei. REGULAMENT NOU de luna viitoare

Citește și: Subvenționarea abonamentelor pentru studenți, chestionată în Consiliul Local: „2,3 milioane de lei pentru două luni...?”


Citește și: Clujenii plătesc 2,1 mil. € pentru ca studenţii să circule gratis pe mijloacele de transport în comun

Citește și: Gratuitatea studenților pe autobuze și troleibuze îi costă pe clujeni 3 milioane de euro. Din martie, se schimbă abonamentele!