monitorulcj.ro Menu
Actualitate

TRANSPORTUL GRATUIT al studenților costă muncipalitatea peste 10 milioane de lei. REGULAMENT NOU de luna viitoare

Primăria va aloca 10,8 milioane de lei pentru transportul studenților în Cluj-Napoca, pe perioada 1 martie - 31 decembrie.

Municipalitatea va transmite Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca suma de 10.886.050 de lei pentru gratuitățile la transportul în comun pentru studenți între 1 martie și 31 decembrie 2020. Primăria a locat deja 2.285.000 de lei, pentru primele două luni ale anului. Proiectul va fi dezbătut de consilierii locali în ședința de vineri, 28 februarie.

Banii alocați ar urma să acopere acordarea a 338.250 de abonamente gratuite și 38.080 de abonamente cu reducere, în fiecare lună. De facilitățile la transportul public în comun beneficiază studenții, masteranzii și doctoranzii de la cursurile la zi, posesori ai unuia dintre cele șase carduri speciale: StudCard, ISIC Student, Euro<26 Student, OMNIPASS, A Card/A Kártya și City Card Student.


Pe ordinea de zi a ședinței de vineri se află și un proiect privind noul regulament de acordare a abonamentelor gratuite și reduse pentru elevi și studenți, care va intra în vigoare începând cu data de 1 martie. Acesta prevede înlocuirea abonamentelor actuale pe una sau două linii cu abonamente de tip card cu 120 de călătorii/lună, durata de valabilitate a unei călătorii fiind de o oră, indiferent de numărul sau tipul de mijloace de transport în comun folosite.

Tot vineri, consilierii locali vor dezbate alocarea către CTP a sumei de 485.000 lei pentru transportul gratuit la unitățile de învățământ a elevilor din Pata Rât, Colonia Sopor și Valea Fânațelor, în perioada 1 martie – 31 decembrie 2020, cu excepția vacanțelor.


10 autobuze școlare noi, în 2020

În bugetul pe 2020 al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca sunt prevăzute fondurile necesare pentru achiziționarea a 2 autobuze nearticulate noi pentru transportul elevilor, în valoare totală de 1,26 milioane lei, din fonduri proprii și a altor 8 autobuze pentru elevi, cu  5,04 milioane de lei, bani din fonduri europene și alocări de la primărie.


CTP estimează venituri de 184,8 milioane de lei anul acesta. Cheltuielile pentru investiții bugetate pentru anul acesta sunt de 73,5 milioane de lei, cea mai mare parte din bani provenind din fonduri europene.