Actualitate

Sfaturi de la un medic specialist clujean pentru prevenirea Coronavirsului. VIDEO

Medicul Mihaela Lupşe de la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca a oferit sfaturi importante despre temutul Coronavirus.

Mihaela Lupşe a făcut recomandări despre virus care a ucis în jur de 3.000 de persoane la nivel mondial. Primele semne ale bolii sunt febra, disfagie, tuse seacă şi uneori manifestări digestive.

„Ce ar trebui să știm despre Coronavirus ? Acest virus are o transmitere respiratorie. Se transmite prin vorbire, tuse sau strănut, dar poate să supraviețuiască mult pe suprafețe, motiv pentru care atingerea unor suprafețe pot transmite virusul mai departe. Fiind un virus cu transmitere respiratorie ar fi bine să evităm contactul cu persoane bolnave. Să evităm aglomerațiile. Să evităm orice situație care ne-ar putea aduce în contact cu persoane posibil bolnave. Este recomandat să folosim măști atunci când intrăm în contact cu multe persoane. Aceste măști trebuie schimbate după trei ore. Ar trebui să ne spălăm mâinile ori de câte ori intrăm în contact cu anumite zone contaminate”, a spus Mihaela Lupșe.


Medicul a mai recomandat ca persoanele care s-au deplasat în zonele afectate să rămână 14 zile la domiciliu pentru a evita răspândirea virusului, iar în cazul în care apar simptome să fie apelat numărul de urgență 112.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter