Actualitate

Emil Boc: „La fiecare leu plătit de clujeni, aducem 2,5 lei din fonduri europene”

Primarul Emil Boc a declarat, luni, în şedinţa Consiliului local Cluj-Napoca în care s-a adoptat bugetul pe anul în curs, că la fiecare leu plătit de clujeni prin taxe şi impozite locale, Primăria Cluj-Napoca aduce în buget 2,5 lei din fondurile europene.

„Vreau să adresez mulţumiri clujenilor pentru faptul că impozitele şi taxele locale plătite de ei ne dau şansa să avem un buget local al municipiului în acest an care este în creştere cu 7,39% faţă de 2019 şi se ridică la 353 de milioane de euro. Acest buget are rolul de a consolida statutul Clujului de prim centru economic după Bucureşti, al doilea contributor după Capitală. De asemenea, bugetul pe anul 2020 consolidează statutul Clujului de oraş magnet al inovării. În ceea ce priveşte fondurile europene, prin buget reuşim ca, la fiecare leu plătit de clujeni prin taxe şi impozite locale, administraţia locală să aducă 2,5 lei din fonduri europene”, a spus Emil Boc.

El a adăugat că va fi finanţată crearea de spaţii verzi pe 120 de hectare, fapt care arată dimensiunea verde, nepoluantă, spre care se îndreaptă Cluj-Napoca.


Printre altele, Primăria Cluj-Napoca alocă 13 milioane de lei pentru funcţionarea şcolilor, sumă care se adaugă celei primite de la Guvern.

Ultimele Stiri
abonare newsletter