monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Clujul va fi conectat direct la autostradă! Planul pe care Boc vrea să îl pună în aplicare

Emil Boc continuă să investească timp şi resurse în descongestionarea traficului la întregul nivel al judeţului Cluj.

Primarul a avut o discuţie cu Ministrul Transportului şi l-a convins de necesitatea unui drum pe patru benzi între Tureni şi Autostrada Transilvania. Edilul este de părere că proiectul se poate realiza în doar câteva luni, iar astfel se va evita toată aglomeraţia din Turda.

Boc a explicat în detaliu cum îşi doreşte să fluidizeze traficul pe ruta Cluj-Napoca – Turda, dar şi cum această măsură ar putea reduce traficul pe ruta Cluj-Gilău.


"Am obţinut sprijinul Ministrului Transportului pentru conectarea Clujului de autostradă. Dacă vrei să mergi la Bucureşti sau Braşov trebuie să mergi prin Turda, că doar nu o să mergem să batem calvarul din Floreşti – Gilău. Astăzi este un calvar să treci prin Turda, în special mini centura pe care nu au reuşit să o finalizeze. În plus, cei din Turda sunt sufocaţi de trafic. Am cerut şi am obţinut aprobarea Ministrului, în prezenţa tuturor şefilor de companii, pentru realizarea unui proiect rapid, dar foarte important. De la Tureni, vom realiza un drum de 5,4 kilometri pe patru benzi care va intra direct în autostradă. Mergi pe 4 benzi din Cluj până în Tureni şi de acolo încă 5,4 kilometri tot pe patru benzi până în autostradă. Gândiţi-vă cât timp am salva pe această rută. În plus, decongestionăm şi Gilău-Cluj, deoarece mulţi care merg pe autostradă sunt obligaţi să ocolească pe acolo. Trei luni de zile se face studiu de fezabilitate după care se va face proiectarea şi licitaţia, iar 9 luni se face execuţia. Cred că se poate încheia această lucrare până la finalul lui 2021.",  a declarat Boc.

Noul proiect ar ajuta considerabil fluidizare traficului pe ruta Cluj-Napoca - Turda, una dintre cele mai aglomerate la ora actuală la nivelul întregului judeţ. De altfel, Asociația Pro Infrastructură (API) şi Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj au avut numeroase discuţii în ultimele luni pentru realizarea unui astfel de drum.


Citeşte şi: Drumul de legătură din zona Tureni, urgentat: „Autostrăzile A10 și A3 creează premisele unor ambuteiaje-mamut!”