Actualitate

Clujenii din Mera se bucură din nou de plăcuță bilingvă. Vopseaua intoleranței a fost ștearsă

O plăcuţă bilingvă amplasată la intrarea în satul clujean Mera a fost vandalizată, după ce denumirea în limba maghiară a localităţii a fost acoperită cu vopsea neagră.

Clujenii din Mera se bucură din nou de plăcuță bilingvă. Vopseaua intoleranței a fost ștearsă, sursă foto: Facebook Csoma Botond Clujenii din Mera se bucură din nou de plăcuță bilingvă. Vopseaua intoleranței a fost ștearsă, sursă foto: Facebook Csoma Botond

Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), filiala Cluj, deputatul Csoma Botond, a publicat duminică seară, pe Facebook, o fotografie cu plăcuţa bilingvă de la intrarea în Mera. Denumirea în limba maghiară a localităţii a fost acoperită cu vopsea neagră.

„Duminică, în drum spre Baciu la şedinţa organizaţiei locale a UDMR, la Mera am observat că limba maghiară deranjează din nou. Szász Zsiga Attila, preşedintele organizaţiei locale a UDMR din Mera, va depune plângere la poliţie şi va cere Primăriei să facă demersurile necesare în vederea curăţirii indicatorului de localitate”, a precizat liderul UDMR Cluj.


Acum, Csoma Botond anunță că problema a fost rezolvată. „În urma demersurilor făcute de Szász Zsiga Attila, președintele organizației locale a UDMR din Mera, se poate vedea din nou și denumirea în maghiară a localității”, dezvăluie deputatul UDMR de Cluj.

„Act de vandalism de data asta în judeţul Cluj. Condamnăm ferm orice faptă menită să ne oprească în a ne folosi limba maternă. Este o provocare, un act de vandalism. UDMR va depune plângere la Poliţie şi cerem instituţiilor statului să îşi facă datoria, autorii să fie identificaţi şi traşi la răspundere. Folosirea limbii materne este dreptul nostru constituţional şi noi, comunitatea maghiară din România ne vom folosi de acest drept”, a punctat clujeanca Hegedüs Csilla, purtătorul de cuvânt al UDMR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter