Actualitate

Se formează un nou „munte” de gunoaie la Pata Rât? „Rampa temporară” A CRESCUT!

Câteva fotografii făcute luni, 20 ianuarie 2020, în zona rampelor de deșeuri de la Pata Rât, arată că se formează un nou „deal de gunoaie”, susțin activiștii Căși Sociale ACUM.

Se formează un nou „munte” de gunoaie la Pata Rât? „Rampa temporară” A CRESCUT!, sursă foto: Căși Sociale ACUM Se formează un nou „munte” de gunoaie la Pata Rât? „Rampa temporară” A CRESCUT!, sursă foto: Căși Sociale ACUM

Vincze Enikő și Linda Greta Zsiga, una dintre cele 350 de persoane evacuate forțat în 2010, au efectuat, sâmbăta trecută, în plină ceață, o vizită la rampa de gunoi de la Pata Rât, la o lună după declarațiile președintelui Consiliului Județean Cluj. Alin Tișe afirma, în decembrie 2019, că „Pata Rât este istorie”, declarând că „se vor concentra în perioada imediat următoare pe darea în funcțiune a primei celule a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID)”

„Acum, din aceste poze se vede clar. Platforma a 5-a începe să depoziteze un nou deal de gunoaie pe rampa RADP (n.red. foto stânga), pe lângă cea/ cele vechi (n.red. foto dreapta). Deci, în loc să se fi mutat la CMID tonele de deșeuri adunate aici din 2015 (la CMID-ul care urma, conform declarațiilor lui Alin Tișe din 18.12.2019, să se deschidă «în câteva zile»), perimetrul depozitării lor la «rampa temporară» RADP a crescut”, se arată într-un mesaj al Căși Sociale ACUM.


Dat fiind faptul că Alin Tișe anunțase că „Pata Rât este istorie”, activiștii se întreabă dacă se poate locui în casele modulare în actualele condiții. „S-a sesizat domnul Emil Boc în legătură cu perpetuarea poluării în Pata Rât, cu privire la locatarii caselor modulare pe care Primăra lui le-a construit în 2010 pentru romi?”, își pun semne de întrebare aceștia.

CITEȘTE ȘI: Este Pata Rât istorie? Activiștii spun că NU! „Când se vor trage la răspundere cei vinovați?”


CITEȘTE ȘI: Tișe a „îngropat” 12 mil. € sub un strat de pământ. Dedesubturile afacerii Pata Rât: contracte la valori duble, suplimentări de bani la limita legii. Cu o întârziere de 8 ani, groapa de gunoi S-A ÎNCHIS!

Ultimele Stiri
abonare newsletter