Actualitate

Un primar vrea ca statul să decidă cine poate face copii: „Țiganii sunt o problemă serioasă a României”

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, propune introducerea unui set de 4 criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii, în contextul discuției cu privire la dublarea alocației.

Edilul propune ca viitorii părinți să facă copii în urma unei anchete sociale care să țină cont, printre altele, de situația financiară și de educație. El mai consideră că cei care nu îndeplinesc criteriile ar trebui să rămână fără copii.

„Propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile; situație financiară acceptabilă; un nivel de educație minim stabilit prin lege; vârsta minimă la care un adult să devină părinte”, a scris Dorin Florea, pe pagina de Facebook.


Florea a declarat ulterior că ideea lui nu are nicio legătură cu rasismul, dar problema ţiganilor este una apăsătoare în România şi nimeni nu face nimic concret în acest sens.

„Eu am (la Tg. Mureș-n.r.) cel mai mare număr de țigani din țară (...) Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?! (...) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a spus el, precizând că „dacă văd trei copii la cerșit, în rețele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat și să las pe seama Justiției”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter