Actualitate

Emil Boc vrea să extindă benzile dedicate transportului în comun: "Din februarie vom avea şi alte rute"

Transportul în comun a devenit o prioritate pentru Emil Boc în ultimele luni, iar clujenii ar putea să se bucure de noi benzi dedicate autobuzelor în următoarea perioadă.

"În ianuarie vom trage concluzia finală cu privire la taximetrele pe banda de autobuz. Am văzut că mai sunt unii mai şmecheri, dar Poliţia a aplicat foarte bine legea împotriva lor. Cine nu respectă regulile jocului va plăti. Am observat că nu sunt probleme cu privire la circulaţia taximetriştilor pe banda dedicată transportului în comun în Gheorgheni. În următoarele săptămâni vom trage concluziile finale şi din februarie e posibil să avem şi alte trasee.", a declarat Emil Boc.

Edilul Clujului face cel mai probabil referire la banda de autobuz care ar urma să fie implementată pe Calea Turzii pentru a facilia transportul în comun.


Emil Boc a vorbit despre această varinată încă din luna septembrie atunci când a declarat: “Este în analiză această bandă. Este prioritatea doi, după axa est-vest. Dar atenție, nu numai pe Observator. Intenția este să avem o bandă inclusiv pe Calea Turzii, pe interval orar. Degeaba faci pe 2 kilometri și te-ai blocat pe Turzii. Nu faci nimic. Gândim pe toată axa Zorilor, până în centru. Să ai coborârea Turzii, pe interval, pentru autobuze. Nu vom juca doar cu jumătăți de măsură, că atunci nu poți să încurajezi și să aibă oamenii încredere în transportul public", a explicat la vremea respectivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter