Actualitate

Dohotaru, după anunțul lui Tișe despre închiderea rampei de gunoi: „Pata-Rât poluează în continuare!”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a declarat, miercuri, într-o conferință de presă organizată la vechea groapă de gunoi de la Pata-Rât, că rampa veche nu mai poluează.

sursă foto/video: Raymond Füstös, monitorulcj.ro sursă foto/video: Raymond Füstös, monitorulcj.ro

„Am dubiile mele! Rampa veche e oricum doar o piesă dintr-un puzzle, pentru că mai sunt rampe temporare care poluează, plus un centru nou care încă nu e deschis și cu soluții care pot conduce la poluarea clujenilor”, a precizat deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru, într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că depozitul a fost închis cu o întârziere de cel puțin cinci ani – deloc un motiv de laudă pentru Alin Tișe –, afirmând că este sceptic cu privire la vărsarea levigatului din depozitul vechi. „Levigat sigur se deversează și acum în pânza freatică, ajunge în Zăpodie, apoi în râul Someș, dar de la rampele temporare”, a punctat parlamentarul clujean, cerând închiderea acestor rampe temporare.


„La Pata-Rât poluează în continuare depozitele temporare pentru că eliberează metan și din cauza stației de piroliză care nu funcționează în parametri optimi. Sunt necesare studii independente pentru a vedea cum funcționează stația de piroliză, cât poluează, cum se poate îmbunătăți sistemul”, a mai precizat Adrian Dohotaru.

CITEȘTE ȘI: Tișe a „îngropat” 12 mil. € sub un strat de pământ. Cu o întârziere de 8 ani, groapa de gunoi S-A ÎNCHIS!

abonare newsletter