Actualitate

Ioan-Aurel Pop: „Manuscrisele lui Mircea Eliade au fost retrase de la licitație!”

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a afirmat, joi, că manuscrisele scriitorului Mircea Eliade care urmau să fie scoase la licitaţie în data de 16 decembrie au fost retrase de la vânzare.

Ioan-Aurel Pop: „Manuscrisele lui Mircea Eliade au fost retrase de la licitație!” Ioan-Aurel Pop: „Manuscrisele lui Mircea Eliade au fost retrase de la licitație!”

„Manuscrisele sunt scoase, din când în când, ca şi alte obiecte, licitaţiilor. Academia Română a aflat. Am încercat să luăm legătura cu proprietarii celor mai importante şi mi s-a spus înainte de Adunarea Generală, n-am putut să verific, că au fost retrase şi că nu se va participa la licitaţie decât după o discuţie cu Academia Română. Sau poate nu va mai fi cazul de licitaţie”, a declarat rectorul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Manuscrise ale lui Mircea Eliade au fost scoase la vânzare de o casă de licitații, iar licitaţia era programată pentru data de 16 decembrie. Ministerul Culturii a cerut casei de licitații să oprească licitaţia manuscriselor lui Mircea Eliade şi să permită Muzeului Naţional de Istorie a României să negocieze direct cu ofertanţii achiziţii.


„Ministerul Culturii îşi doreşte ca patrimoniul cultural al României să rămână în proprietatea statului român şi, de aceea, cerem public agentului economic să oprească licitaţia şi să permită Muzeului Naţional de Istorie a României, prin managerul său, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, să negocieze direct cu ofertanţii achiziţionarea tuturor manuscriselor aflate la vânzare din fondul Handoca. Suntem convinşi că o astfel de soluţie este în interesul tuturor părţilor implicate atât din punct de vedere material, cât şi moral”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Culturii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter