Actualitate

Inginerii „se dau de ceasul morții” la Podul Porțelanului cu problema zăcământului de sare

Constructorii au sistat intervențiile de la Podul Porțelanului după ce, în timpul lucrărilor, au descoperit un zăcământ de sare.

Inginerii „se dau de ceasul morții” la Podul Porțelanului să rezolve problema zăcământului de sare Inginerii „se dau de ceasul morții” la Podul Porțelanului să rezolve problema zăcământului de sare

Odată cu „surpriza” de la Podul Porțelanului s-a amânat și deschiderea podului pietonal din vecinătate, finalizat deja. Întrebat de ce nu se poate deschide măcar traficul pietonal și ciclist la Podul Porțelanului, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a explicat că se caută soluții urgente pentru a rezolva problema.

„Așa este când se adună necazurile la om în casă. Bun, am terminat Nodul N, am terminat Podul Fabricii, uitați, am reușit să le facem. Podul Garibaldi și podul acesta, parcă... la celălalt nu vine nimeni la licitație (...), la acesta, ultima noutate, s-a găsit la locul unde trebuie pus un pilon de pod un zăcământ de sare. Este de la 14 metri la 20 de metri adâncime”, a precizat edilul, într-o emisiune online.


„Până la 14 metri adâncime nu este nimic, de acolo în jos începe zăcământul de sare. Acum, trebuie să facem o expertiză, mâine (n.red. joi) are termenul legal, care să ne spună în condițiile acestea cum trebuie să fie soluția constructivă, care să asigure podul. Toți inginerii se dau de ceasul morții să găsească soluția tehnică de specialitate”, a mai punctat Boc.

Vă reamintim că proiectul de pe strada Porțelanului, din cartierul Iris, include realizarea a două poduri peste râul Nadăș, unul care înlocuiește vechea structură care traversa râul și care va fi folosit de pietoni și bicicliști, respectiv unul destinat mașinilor, cu două benzi, care va avea 62 de metri lungime. Valoarea totală a investiției este de 5,7 milioane de lei.


Dacă un banal zăcământ de sare le dă mari bătăi de cap constructorilor, ce se va întâmpla atunci când va începe construcția metroului clujean? „Măi, fraților, alții au construit trei nivele de metrou, ce Dumnezeu, inventăm apa caldă? În Londra, în New York, ăia cum au putut să le facă? Nu s-au plâns toată ziua că au probleme! Și noi îl vom face cu o tehnologie mult mai modernă, nu mai este tehnologia din secolul trecut”, a replicat primarul.

„Evident, cetățeanul stă și-l întreabă pe primar, «dar de ce nu se construiește?», și pe bună dreptate. Eu stau și mă enervez, «dar de ce nu evoluăm cu proiectul mai departe?» și spun «nu pot, am zăcământ de sare!». Dacă pun pe zăcământ, se dizolvă sarea și cade podul. (...) Eu aș vrea să fac podul mâine, dar trebuie să tratăm profesionist!” – Emil Boc, primar Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter