Actualitate

Surpriză la podul Porțelanului: un zăcământ de sare prelungește finalizarea proiectului

Termenul de finalizare a podului rutier de pe strada Porțelanului, programat pentru luna mai a anului viitor, va fi prelungit.

Asta după ce constructorii au descoperit în timpul lucrărilor un zăcământ de sare. Din acest motiv intervențiile au fost sistate temporar.

Proiectantul urmează să ofere o soluție care ar putea amâna și deschiderea podului pietonal, din vecinătate, finalizat deja.


„Dacă este o soluție incompatibilă cu pasajul pietonal și cu siguranța pietonilor, atunci nu vom da drumul la circulația pietonală până nu vom pune în aplicare soluția. Nu știu care este aceasta, pentru că proiectantul are termen în această săptămână să ne ofere o soluție. Soluția s-a schimbat pe parcurs și probabil că va trebui să facem piloți forați sau să găsim o altă soluție, nu îmi dau seama în acest moment. Practic, stratul de sare este la o adâncime între 14 și 20 de metri și nu se putea prefigura asta în momentul în care s-a făcut proiectul”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio.

Proiectul de pe strada Porțelanului, din cartierul Iris, include realizarea a două poduri peste râul Nadăș, unul care înlocuiește vechea structură care traversa râul și care va fi folosit de pietoni și bicicliști și unul destinat mașinilor, cu două benzi, care va avea 62 de metri lungime. Valoarea totală a investiției este de 5,7 milioane de lei.

abonare newsletter