Actualitate

Judecător: În toate liceele din Cluj se consumă droguri. Cel mai mic consumator are 10 ani!

Judecătorul clujean Cristi Dănileţ atrage atenţia asupra faptului că tot mai mulţi tineri se droghează, iar dealerii prosperă, deşi DIICOT şi BCCO se luptă cu ei şi destructurează în fiecare lună câte o astfel de reţea.

”Este un fenomen extins. În Cluj-Napoca nu avem școală sau liceu curat de droguri, și îmi asum ceea ce spun. Consumul de canabis este extins în Cluj-Napoca. În fiecare școală avem consumatori de droguri, cel mai mic consumator de droguri, de la un liceu bun, are 10 ani. Colegii de la DIICOT și BCCO destructurează lunar rețele. Cele două mari festivaluri ne aduc anual 300 de «clienți» în tribunale. Dincolo de consumul de canabis este consumul de pastile, ecstasy în special. Tinerii din ziua de azi își comandă drogurile pe internet. Au învățat să își comande droguri acasă. Avem inclusiv comenzi de cocaină. Sunt percheziții făcute la puști și avem cocaină ascunsă în casă. Este alarmant. Această situație o vedem zilnic din dosarele pe care le soluționăm”, a declarat Cristi Danileț la emisiunea Servus Cluj.

Potrivit lui Danileț, numărul dosarelor penale pentru consumul de droguri crește alarmant în perioada Electric Castle și Untold.


”300 de tineri cu vârste între 14-27 de ani sunt marii consumatori de la marile festivaluri. Oamenii trebuie să știe că în România nu este permis de lege să deții un joint de cannabis, riști dosar penal. Sigur că niciun judecător nu trimite la închisoare, dar dosar penal tot are, expertiză pe substanța găsită tot se face, plus amendă sau muncă în folosul comunității.Se află într-o evidență pe mulți ani, iar dacă va vrea să devină ofițer, judecător, procuror nu va putea să ocupe astfel de funcții pentru că se verifică tot trecutul tău de la 14 ani”, potrivit lui Danileț.

Reamintim că în luna august, un raport al Agenţiei Naţionale Antidrog plasa judeţul Cluj pe locul 2 în ţară după Bucureşti la dosare care au ca obiect infracţiuni de trafic şi deţinere de droguri.


Potrivit Agenţiei Naţionale Antidrog Cluj, 1.455 de dosare au avut ca obiect infracţiuni de trafic şi deţinere de droguri în 2018, pe locul 2 în ţară după Bucureşti. Mai grav este faptul că fenomenul a luat amploare, numărul de dosare fiind de 3,5 ori mai mare faţă de anul 2017.

Ultimele Stiri
abonare newsletter