Actualitate

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, la 100 de ani de învățământ în limba română

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca a marcat, joi, împlinirea a 100 de ani de învăţământ în limba română în oraş.

foto: Raymond Füstös / monitorulcj.ro foto: Raymond Füstös / monitorulcj.ro

„Pe data de 7 noiembrie 1919, profesorul Iuliu Haţieganu, întâiul decan al Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, ţinea primul curs de medicină în limba română în amfiteatrul Clinicii Medicală I. Iată că după 100 de ani ne întoarcem cu mândrie în acelaşi loc pentru a ne arăta recunoştinţa faţă de acest om vizionar, dedicat performanţei şi progresului”, a declarat decanul Facultăţii de Medicină, prof. dr. Anca Buzoianu.

„Este un prilej extraordinar să remarcăm şi realizările care au contribuit la modernizarea Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, lucruri care au transformat-o într-un centru de excelenţă recunoscut nu doar pe plan naţional, ci şi la nivel european”, a mai spus decanul Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca.


Printre altele, în cadrul evenimentelor festive i-a fost oferit titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Mihai Netea de la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda, şi s-a desfăşurat simpozionul cu tema „Locul şi rolul prevenţiei în prognosticul pe termen lung al bolnavilor cu patologie cardiovasculară – abordare multidisciplinară”.

Manifestările continuă şi în cursul zilei de vineri cu a XII-a ediţie a Simpozionului de Biofarmacie-Farmacocinetică şi Industrie Farmaceutică şi cu o masă rotundă interdisciplinară cu tema „Hepatita C – o boală vindecată”.


CITEȘTE ȘI: Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca a primit acreditarea internațională pentru calitatea educației

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO EMOȚIONANT! Promoția centenară de la UMF Cluj-Napoca și-a luat adio de la băncile facultății

abonare newsletter