Actualitate

Un nou ministru al Transporturilor, aceleași așteptări de la șoferi: „Lista este lungă!”

Noul ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode a depus, luni, jurământul de învestitură, însă șoferii și călătorii continuă să aibă aceleași „modeste așteptări” de la autorități, avertizează Asociația Pro Infrastructură (API).

Un nou ministru al Transporturilor, aceleași așteptări de la șoferi: „Lista este lungă!”, sursă foto: Google Maps Un nou ministru al Transporturilor, aceleași așteptări de la șoferi: „Lista este lungă!”, sursă foto: Google Maps

Reprezentanții ONG-ului lansează o serie de provocări lui Lucian Bode. Mai întâi, aceștia cer să fie deschisă circulația în cel mult 7 zile pe cei 21 de km ai lotului 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva. „Este o gură de oxigen pentru siguranța circulației, capitol la care suntem ultimii în Uniunea Europeană”, punctează API.

„Arătați oamenilor că #SePoate. Organizația noastră a publicat încă din 13 și 14 august filmări complete din dronă și de la bord și a explicat de zeci de ori că tronsonul este apt de trafic de aproape 3 luni de zile, în mod cert mult mai bun și mai sigur ca DN 68A, drumul paralel folosit acum”, se arată într-un mesaj al Asociației.


Reprezentanții API admit că lista proiectelor majore de infrastructură, pe toate modalitățile de transport (rutier, feroviar, aerian, naval și metrou), este atât de lungă, „încât le-ar trebui multe ore doar să treacă în revistă toate blocajele, bâlbele administrative, întârzierile și tergiversările”.

„Ne rezumăm acum să vă cerem, domnule ministru, să comunicați public soluțiile și calendarul de implementare pe câteva investiții cruciale în rețeaua rutieră care trenează de ani de zile: închiderea Coridorului IV (lotul 2 al A1 Lugoj-Deva și investigațiile geotehnice pe Secțiunile 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești), tunelul Meseș de pe A3 și, nu în ultimul rând, cei 310 km ai Autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni”, mai transmite Asociația.


Aceștia se adresează noului ministru al Transporturilor din pricina neîncrederii în Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aflată în subordinea Ministerului, care nu comunică informații de interes public „nici măcar când este obligată de instanță în urma deciziilor definitive”, așa cum stau mărturie cele șase procese câștigate de Asociația Pro Infrastructură în 2018 și 2019.

Ultimele Stiri
abonare newsletter