Actualitate

Tânărul care și-a dat demisia din Poliție după 20 de zile trebuie să plătească despăgubiri

Polițistul de 20 de ani care a demisionat din IJP Prahova după numai trei săptămâni petrecute la postul unde a fost repartizat, e bun de plată. Potrivit legii, polițiștii trebuie să rămână cel puțin 7 ani, de la încadrare, în sistem, în caz contrar urmând să plătească despăgubiri.

În cazul lui, vorbim de cheltuieli de școlarizare de 9.000 de lei. Între timp conducerea şcolii de poliţie anunţă verificări după mărturiile tânărului.

Agentul care și-a dat demisia din Poliție după 20 de zile din cauza lipsei dotărilor necesare în stradă și a condițiilor nefavorabile din postul de Poliție la care a fost repartizat spune că nu are niciun venit pentru a plăti despăgubirea.


„Mi s-a comunicat că trebuie să le înapoiez și prima de instalare pe care mi-au oferit-o ca să mă instalez în Prahova, care este de 700 de lei, și totodată să le plătesc și școlarizarea, aproximativ 9.000 de lei, pentru că am făcut un an de școală.

Nu mi se pare corect, dar eu deocamdată nu am niciun venit, nu știu cum voi face să le dau banii înapoi”, a declarat George Boran, citat de digi24.ro.


George Boran are 20 de ani și este din Caraș Severin. A trăit în Spania de la 3 ani, dar a ales să se întoarcă în România la vârsta majoratului. Și-a dorit mult să fie polițist. Visul i s-a împlinit în această toamnă. După absolvirea școlii, a fost repartizat în Prahova.

Agentul a fost angajat al secției 11 de poliție rurală din Drajna. A durat mai puțin de trei săptămâni de la momentul începerii serviciului, până la momentul în care polițistul și-a anunțat demisia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter