Actualitate

City-managerul Șurubaru, trimis de Boc să urce în barcă și să adune gunoaiele de pe Someș

În urmă cu câteva zile, la o coborâre cu barca pe Someșul Mic, ecologiștii au constatat că situația pe râul ce traversează Cluj-Napoca a rămas neschimbată: mizerie peste tot, gunoaiele „colcăie” pe maluri.

City-managerul Șurubaru, trimis de Boc să urce în barcă și să adune gunoaiele de pe Someș City-managerul Șurubaru, trimis de Boc să urce în barcă și să adune gunoaiele de pe Someș

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc face un apel disperat clujenilor din amonte să nu mai arunce gunoaiele în Someș, acestea creând, ulterior, o imagine care nu face deloc cinste Clujului. Edilul susține că sunt echipe în permanență care curăță râul de mizeriile adunate, iar dacă nici asta nu funcționează... îl trimite pe city-managerul Gheorghe Șurubaru să adune gunoaiele dintr-o barcă!

„Pe raza municipiului Cluj-Napoca, nu în fiecare săptămână, în fiecare zi, personal mă ocup, de la intrarea în Cluj, cu ce înseamnă curățarea acelui baraj (n.red. plutitor) de toate deșeurile care vin, de curățarea malurilor și parteneriatul cu Apele Române. Uneori funcționează mai bine, alteori mai complicat. Dacă nu, și aici, managerului orașului i-am spus, «domnul Șurubaru, te urci tu în barcă, dacă nu găsești colaborare, și strângi gunoaiele de pe maluri!»”, a declarat Emil Boc, în cadrul unei emisiuni radio.


Edilul susține că municipalitatea nu are obligația să intervină pe albie, Apele Române au această atribuție. De multe ori nu merge colaborarea, dar – per ansamblu – „merge bine”, afirmă Boc, declarând că este conștient că trebuie să le ofere în permanență clujenilor șansa de a avea imaginea unui oraș curat. Nici măcar primarului nu-i place să meargă la plimbare pe malul râului și să vadă gunoaie...

„În amonte este mai greu, avem de lucru la gradul de cultură civică. Nu sunt extratereștri cei care aruncă gunoaiele în amonte, tot clujeni de-ai noștri sunt. (...) Îi înțeleg și pe cei de acolo, nu poți să cer câtorva administrații din amonte să facă în câteva luni ceea ce alții n-au făcut în 20 de ani”, a mai punctat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI: Promisiuni în van! Nu s-a schimbat nimic, Someșul este în continuare plin de mizerii

Ultimele Stiri
abonare newsletter