Actualitate

Primăria Cluj cumpără 10 autobuze second hand pentru 1,5 milioane lei

Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație pentru achiziționarea a 10 autobuze articulate second hand pentru Compania de Transport Public în valoare totală de peste 1,5 milioane lei. Autobuzele vor fi utilizate în zona metropolitană.

Primăria Cluj-Napoca a lansat un anunț de achiziție pentru furnizarea de 10 autobuze articulate second hand pentru transportul de călători.

Valoarea contractului se ridică la suma de 1.515.000 lei, iar ofertele pot fi depuse până în 4 noiembrie.


Potrivit caietului de sarcini, autobuzele trebuie să aibă podea coborâtă, rampă pentru persoanele cu dizabilități și aer condiționat. Acestea vor avea aceeași marcă, tip și producător și vor fi utilizate pentru transportul urban de călători în zona metropolitană Cluj-Napoca.

“Nu se acceptă autobuze neconforme, care au suferit modificări față de varianta omologată. Autobuzele vor trebui să aibă o durată de funcționare de cel puțin 8 ani, fără a fi nevoie de reparații ample”, se menționează în documentul citat.


Autobuzele nu vor avea un an de fabricație anterior anului 2005, capacitate de transport de minim 150 de călători, din care minim 35 pe scaune și cel puțin un loc destinat pentru fotoliu rulant.

Autobuzele trebuie să aibă o lungime totală între 17 și 18 metri, iar viteza maximă va fi 70 km/h.


“Autobuzele vor fi echipate cu motoare turbo diesel. Din punct de vedere al emisiilor poluante acestea nu trebuie să depășească valorile limită prevăzute de normele Euro 3. Motoarele trebuie să fie în stare bună de funcționare și să se încadreze în consumurile specifice de combustibil, ulei, să fie curate, fără pierderi sau scurgeri de ulei ori alte lichide, să aibă o funcționare corespunzătoare, fără trepidații, șocuri bătăi sau alte zgomote. Scaunele pentru pasageri să fie fără rupturi, fisuri și vor avea tapițeria curată, fără tăieturi, rupturi, zone descusute sau dezlipite”, mai menționează municipalitatea.

Conducerea CTP Cluj-Napoca spune că pentru anul 2019 s-au bugetat cheltuieli pentru investiţii în sumă totală de 236,1 milioane lei (peste 50 milioane euro), după cum urmează:


30 autobuze nearticulate Mercedes în valoare de 31.410.000 lei. Autobuzele erau prevăzute iniţial în planul de investiţii pentru 2018, dar au fost recepţionate în ianuarie 2019. Sursa investiţiei este din creditul bancar contractat de CTP Cluj-Napoca

4 autobuze Mercedes pentru transport elevi în valoare de 4.380.000 lei. Surse proprii. Autobuzele au intrat în proprietatea companiei în luna mai


10 autobuze articulate second-hand în valoare de 1.500.000 lei. Surse proprii

Mijloace fixe care vor intra în patrimoniul privat al Primăriei Cluj-Napoca şi vor fi date în concesiune către CTP Cluj-Napoca – 188.291.000 lei, dintre care amintim:

25 troleibuze noi Solaris în valoare de 61.652.000 lei

6 tramvaie noi Astra în valoare de 46.410.000 lei

30 autobuze electrice noi Solaris în valoare de 71.242.000 lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter