monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un Aktor negrăbit pe lotul 2 al autostrăzii A10. Se lucrează de la o cisternă de motorină la alta!

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, grecii de la Aktor vor înregistra în 2019 un progres mai bun decât în anul precedent, undeva la 15 puncte.

Un „Aktor negrăbit” pe lotul 2 al autostrăzii A10: „Se lucrează de la o cisternă de motorină la alta!”, sursă foto: captură Ziarul Unirea

În ciuda faptului că au suficienți prestatori, lucrările înaintează foarte greu. Cea mai mare problemă a lotului o reprezintă subfinanțarea cronică, iar multe utilaje lucrează de la o cisternă de motorină… la alta, potrivit Ziarul Unirea. Luni, pe lotul 2 al autostrăzii lucrau doar doi prestatori, firmele Marcu Company și Retter, celelalte utilaje făcând „repaus” din cauza lipsei de combustibil.

De la km 17,2, unde se termină lotul 1, până în spatele fabricii de la Oiejdea, nu mișca nici un utilaj. În acel punct se lucra la terasament, iar camioanele de la Marcu aduceau balast pentru umplutură. De asemenea, firma Retter lucra în două puncte la o supratraversare de la km 24,2, acolo unde se suprabetona, respectiv la km 25, unde se montau predale.


De menționat că pilonii în nodul rutier Teiuș la supratraversarea căii ferate au fost înălțați, iar în partea de jos a orașului Teiul, unde zona era foarte mlăștinoasă, s-a înălțat terasamentul. Mai departe, la km 34, la viitorul pod peste râul Mureș de la Rădești, după ce au fost ridicate grinzile de beton, au fost montate și predale. La începutul lunii viitoare, firma Retter va ridica tablierul metalic.

La celălalt pod peste Mureș, de la Sâcrai, ar fi fost deja comandat tablierul metalic, iar până la limita cu lotul 3 terasamentul a fost înălțat la nivel, camioanele firmei Marcu făcându-și simțită prezența. Pe ansamblu, în acest an se va înregistra un progres mai bun decât anul precedent pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Însă, scrie presa din Alba, din cauza „subfinanțării cronice”, antreprenorul general se dovedește a nu fi un „Aktor prea grăbit”.