monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Pod reabilitat peste râul Hășdate din Rezervația Naturală Cheile Turzii. Urmează al cincilea?

Rezervația Naturală „Cheile Turzii” beneficiază acum de patru poduri complet reabilitate, anunță Consiliul Județean Cluj.

Un nou pod reabilitat peste râul Hășdate din Rezervația Naturală Cheile Turzii. Urmează al cincilea?, sursă foto: CJ Cluj

Lucrările de reparații la cel de-al patrulea pod din Rezervația Naturală „Cheile Turzii”, peste râul Hășdate, în amontele defileului, în apropierea intrării dinspre localitatea Petreștii de Jos, au fost finalizate, sâmbătă seara, în urma unor acțiuni comune ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj și ale Inspectoratului General de Aviație, cu participarea Unității Speciale de Aviație Cluj Napoca din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Premiera a constat în folosirea elicopterului din dotarea Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne în transportarea și amplasarea pe poziție a infrastructurii metalice a podului de peste râul Hășdate. Dificila operațiune s-a finalizat cu succes și în siguranță pentru toți participanții”, se arată într-un comunicat de presă remis de forul județean.


În urma acțiunii de la finele săptămânii trecute, toate cele patru poduri de peste râul Hășdate au structură de susținere metalică. Totodată, la intrarea în Rezervația Naturală „Cheile Turzii” dinspre localitatea Petreștii de Jos, se află în curs de autorizare construirea unui nou pod peste râul Hășdate – cel de-al cincilea, punte ce va face legătura între cele două trasee turistice de creastă – cel drept și cel stâng – de deasupra defileului, mai transmit reprezentanții CJ Cluj.