monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Bază sportivă de 1,7 milioane de euro la Florești

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a anunțat pe pagina personală de Facebook că va investi 1,7 milioane de euro din fonduri guvernamentale pentru realizarea unei Baze Sportive.

„Investiția vine ca urmare a seriozității administrației publice locale și a excelentei colaborări pe care o avem cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și cu cei de la Compania Națională de Investiții, colaborare concretizată deja în realizarea creșei și demararea Centrului Cultural de pe locația fostului Poligon”, a transmis Șulea.


Este vorba de realizarea unei Baze Sportive care va avea în componență un teren sportiv de fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF, 105 metri x 68 metri, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectator, plus teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m. Vor fi înființate în zonă și un cabinet medical, o clădire pentru vestiare și administrativă și parcare autovehicule și autocar.

„Obiectivul de investiții a fost introdus pe Lista Sinteză a subprogramului Complexuri Sportive, aprobată prin Ordinul MDRAP 2833/09.10.2019. Subprogramul în discuție se referă la construirea/modernizarea a 400 terenuri de sport, condiție asumată de România în cadrul Dosarului de candidatură pentru Euro2020”, a adăugat primarul.

Locația din Florești va fi în zona Ansamblului ANL.