Actualitate

Autostrada A3 înaintează rapid spre Ungaria! Constructorul a început să toarne primii kilometri de asfalt

Autostrada A3 înaintează cu paşi rapizi spre Ungaria, iar porţiunea de peste 5 kilometri, Biharia-Borș, care face legătura cu autostrada M4 din Ungaria a început să fie asfaltată.

Joncțiunea dintre cele două autostrăzi din România și Ungaria ar trebui să se realizeze anul viitor, în iulie, iar antreprenorul care a câştigat licitaţia este decis să respecte termenul.

„Momentan avem turnați un kilometru și jumătate, la finalul zilei vor fi 2. Am pornit dinspre România spre Ungaria. Colegii noștri din Ungaria și ei toarnă la graniță. Suntem la aproximativ la aproximativ 47% din total lucrare”, a declarat Marian Dușescu, reprezentant al antreprenorului.


Şantierul din Bihor al autostrăzii A3, pe secțiunea Borș-Biharia, este condus de o asociere de firme româno-slovacă, iar valoarea contractului este de peste 134 de milioane de lei, fără TVA.

Lăudată de toată lumea pentru evoluția lucrărilor, firma de construcții și-a propus să dea în circulație primii kilometri ai autostrăzii Transilvania din Bihor în iunie 2020, cu o lună înainte ca maghiarii să termine lucrările la autostrada M4.


„Și ei sunt cam în același stadiu, într-o situație similară. Știm că termenul lor de finalizare este la sfârșitul lunii iulie 2020. Sigur, ei au un sector mult mai lung decât noi, de 26 de km”, a precizat Marian Dușescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter