Actualitate

SRI, obligat să-i dea fostului șef al CJ Cluj Horea Uioreanu corespondența cu DNA din dosarul în care a fost condamnat

Curtea de Apel Cluj a decis ca SRI să comunice corespondenţa purtată cu DNA în ceea ce îl privește pe Horea Uioreanu, din dosarul în care fostul președinte al CJ Cluj a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare pentru pentru luare de mită, fals în înscrisuri şi tentativă la spălare de bani,

Curtea de Apel Cluj a admis în parte, vineri, acțiunea formulată de Horea Uioreanu împotriva Serviciului Român de Informații, pentru „refuz de soluționare a cererii”, și a dispus ca SRI să declasifice toată corespondența cu DNA care îl privește pe fostul președinte al CJ Cluj, din dosarul în care a fost condamnat pentru corupție și să i-o comunice acestuia.

„Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul U.H.D. în contradictoriu cu pârâtul S.R. de I. Obligă pârâtul să declasifice în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi să comunice acestuia comunicările purtate între pârât şi unitatea de parchet în legătură cu dosarul penal (...), documente puse la dispoziţia instanţei, cu anonimizarea numelor tuturor celorlalte persoane fizice la care ele se referă, în afară de reclamant, cu anonimizarea datelor personale ale acestora, precum şi cu anonimizarea denumirii şi a altor date de identificare a persoanelor juridice conţinute în aceleaşi documente. Respinge, în rest, acţiunea, ca neîntemeiată (...)”, se arată în sentința pe scurt publicată pe portalul instanței.


Potrivit instanței, sentința nu este definitivă și poate fi atacată prin recurs.

Dacă sentința va rămâne definitivă, Horea Uioreanu va putea vedea informațiile despre el trimise de SRI la dosarul penal.


Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat la sfârșitul lunii ianuarie 2018 la la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani, sentința fiind definitivă.

Anterior, Tribunalul Cluj, ca primă instanță l-a condamnat în luna mai 2016 pe Horea Uioreanu la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.


De asemenea, în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi oamenii de afaceri Ioan Bene, la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, şi Vasile Pogăcean, la 3 ani de închisoare cu executare, fostul consilier judeţean PNL Ioan Petran la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Gabriel Davidescu, director de dezvoltare la o societate comercială, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

abonare newsletter