Actualitate

35.000 de lei amendă pentru Primăria Florești

În data de 18 septembrie 2019, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa au reverificat modul în care Primăria comunei Florești a realizat măsurile care îi revin pentru ecologizarea cursurilor de apă din arealul administrat.

„Inspectorii instituției noastre au constatat că măsurile trasate la controalele anterioare nu au fost realizate. Prin urmare, Primăria Florești a fost amendată contravențional cu 35.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare. Este a treia sancțiune contravențională aplicată în decursul acestui an, după un avertisment și o amendă de 75.000 de lei”, au transmis reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

Referitor la declarația primarului Horia Șulea “[…] s-a solicitat factorilor responsabili în acest sens găsirea unei soluții pentru îndiguirea malurilor”, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a precizat că ei promovează și realizează investiții exclusiv pentru apărarea cetățenilor împotriva inundațiilor, nu pentru prevenirea poluării apelor din cauza deșeurilor antrenate de pe maluri, responsabilitatea înlăturării acestora revenindu-i administrației locale.


Citește și: Primăria Florești, amendată pentru gunoaiele de pe Someș. “Lipsă de educaţie a oamenilor”

 

abonare newsletter