Actualitate

Tu ştii ce aer respiri în sala de sport de la Cluj Arena?

La 8 ani de la inaugurarea Cluj Arena, Consiliul Judeţean cumpără un echipament pentru sterilizarea aerului la stadion. Instituţia vrea să se asigure că sportivii care se antrenează în sălile de sport sunt protejaţi de bacterii şi îşi desfăşoară activitatea într-un mediu curat şi igienic.

Forul judeţean va plăti 22.500 lei fără TVA pentru un echipamentul UVC pentru sterilizarea aerului care urmează a fi montat la Tribuna 2 a stadionului Cluj Arena.

“În acest sens, achiziţia este necesară pentru buna desfăşurare a activităţii curente, iar prin echipamentul UVC pentru sterilizarea aerului ce urmează a fi montat în cadrul stadionului se asigură un mediu curat şi igienic pentru sportivii din sălile de sport. Consiliul Judeţean doreşte îmbunătăţirea calităţii stadionului Cluj Arena şi protejarea sportivilor împotriva bacteriilor din aerul inspirat. Având în vedere numărul mare de sportivi care tranzitează sălile de sport ale bazei sportive care se află la Tribuna 2 a stadionului, se recomandă instalarea de echipamente de sterilizare a aerului pentru a asigura un nivel ridicat de igienă şi confort pentru sportivi”, transmite instituţia.


Construcţia noului stadion a început în anul 2009 şi a fost finalizată la sfârşitul anului 2011, fiind amplasat pe locul fostului stadion Ion Moina. Compus din două tibune şi două peluze, stadionul are o capacitate de 30.200 de locuri, majoritatea acoperite. Fiind construită la cele mai înalte standarde, arena este cotată ca fiind un stadion din categoria UEFA Elite. Cea mai importantă întrebuinţare a arenei sunt partidele de fotbal, dar stadionul poate susţine şi competiţii olimpice datorită pistei de atletism de care dispune sau concerte.

Stadionul a fost construit de consorţiul format din ACI Cluj, Con-A Sibiu (ambele societăţi cu capital 100% românesc), Transilvania Construcţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Dico şi Ţigănaş, Bogart Construct SRL, DAS Engineering şi Grup 4 Instalaţii la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion “Ion Moina”.


Costurile arenei s-au ridicat la 44 de milioane de euro cu TVA, 70% din bani fiind asiguraţi de Consiliul Judeţean Cluj, iar restul de 30% au fost alocaţi de Guvernul României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter