Actualitate

Apartamentele în Cluj-Napoca s-au SCUMPIT în luna august

În ultima lună de vară din 2019, prețurile solicitate pentru apartamentele (noi și vechi) disponibile spre vânzare s-au majorat atât la nivel național, cât și în toate centrele regionale.

Specialiștii în imobiliare spun că această tendință poate fi pusă în legătură cu așteptarea că, în mod tradițional, luna septembrie aduce o „revigorare” a activității de tranzacționare pe piața rezidențială, atât pe segmentul închirierilor, cât și pe cel al vânzărilor. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, valoarea medie de listare pentru un apartament, fie el nou, fie vechi, a crescut cu 1,2%, de la 1.249 de euro pe metru pătrat util (la finele lunii iulie), la 1.264 de euro pe metru pătrat (la finele lui august). În toate marile orașe, majorări au avut loc atât pe segmentul vechi, cât și pe cel nou – cele din urmă au fost, însă, în general, mai semnificative.

În orașul de pe Someș, apartamentele s-au scumpit, per ansamblu, cu 1,6% în august comparativ cu luna precedentă, ajungând la o valoare medie de listare de 1.631 de euro pe metru pătrat util, de la 1.606 euro pe metru pătrat. Marja de creștere consemnată de locuințele din blocurile vechi a fost, și aici, mai redusă – este vorba despre un plus de 1,1%, de la 1.610 la 1.627 de euro pe metru pătrat. În același interval, unitățile locative nou-construite s-au apreciat cu 2,1%, de la 1.602 la 1.636 de euro pe metru pătrat.


CITEȘTE ȘI: PREȚURILE LA IMOBILIARE AU MAI CRESCUT PUȚIN LA CLUJ, PÂNĂ LA 1570 EURO/MP

CITEȘTE ȘI: FENOMEN IMOBILIAR. CLUJ, ORAȘUL UNDE PRETENȚIILE VÂNZĂTORILOR DEPĂȘESC CELE DE DINAINTE DE CRIZĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter