monitorulcj.ro Menu
Actualitate

CNAIR a reziliat contractul lotului 3 al Autostrăzii A1: „Pierdem definitiv garanția de 4 ani, vom avea mulți ani de procese!”

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat, miercuri, contractul lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva.

CNAIR a reziliat contractul lotului 3 al Autostrăzii A1: „Pierdem definitiv garanția de 4 ani, vom avea mulți ani de procese!”

La doar 16 zile de când tronsonul de 21 km aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și „executanții lui” din CNAIR au persistat în „șantajarea constructorului” și obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanției tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii, transmit reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API).

„Imaginați-vă rezilierea unui contract al unei case unde mai trebuie pus un bec. Pentru profesioniștii din domeniul infrastructurii de transport așa ceva este de neimaginat. Probabil vorbim de o premieră la nivel mondial. Nodul Holdea (parte a altui contract cu același antreprenor) NU este reziliat, iar unul dintre cele două ecoducte construite NU a fost inclus și nici plătit în cel reziliat astăzi (n.red. miercuri)”, avertizează membrii ONG-ului.


În concluzie, inaugurarea celor 21 de km de „autostradă muzeu” devine incertă. Singurul lucru sigur este faptul că statul român va pierde definitiv garanția de 4 ani și că ne așteaptă mulți ani de procese în urma cărora riscăm să plătim tot noi, contribuabilii români, daune financiare constructorului care se ridică la câteva zeci de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Avem o nouă „autostradă muzeu”! „Cât va dura bătaia de joc față de șoferi și banul public?”