Actualitate

Vlad Crișan Pop aleargă 130 de km pentru a alina suferința copiilor bolnavi de cancer

După ce a înfrânt „infernul alb” în cadrul cursei de 120 de mile a celui mai dur maraton din lume, 6633 Arctic Ultra, clujeanul Vlad Crișan Pop, coordonator de voluntari la MagiCAMP, continuă lupta pentru zeci de copii bolnavi de cancer.

Povestea lui Vlad a început în urmă cu patru ani, în 2015, atunci când a vizitat pentru întâia oară tabăra MagiCAMP. Experiențele trăite alături de copiii bolnavi de cancer l-au impresionat profund și i-au trezit dorința de a face mai mult pentru ei. Între timp, în 2016, Vlad a devenit coordonatorul echipei de voluntari MagiCAMP. Acesta mărturisea că tocmai copiii au fost cei care l-au motivat în provocările crâncene ale celui mai dur ultramaraton din lume.

„Din 2016 sunt coordonator de voluntari în tabăra MagiCAMP, unde vin copii cu afecțiuni oncologice, cu arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag. Aproape 500 de copiii au fost în MagiCAMP în ultimii 5 ani. Copiii, interacțiunea cu ei în tabară, m-au făcut să înțeleg că un diagnostic oncologic nu vine niciodată singur. În perioda de spitalizare, copiii își pierd prietenii, au dificultăți de reintegrare la școală după luni de absență, echilibrul financiar și emoțional al familiei este perturbat. Am inițiat proiectul «Alerg la 6633 pentru copii din MagiCAMP» pentru că îmi doresc să ajut copiii care vin în tabără ai căror familii au mari dificultăți financiare”, preciza, în luna martie, ultramaratonistul.


Acum, Vlad este pregătit de o nouă provocare! După ce s-a antrenat intens în ultimele luni, clujeanul va participa, în această toamnă, la faimoasa cursă de anduranță „Tor des Géants” – „Turul Giganților” (6-15 septembrie 2019), organizat, din 2010 încoace, în Valea Aostei, cea mai mică regiune din Italia, regiune autonomă aflată în nord-vestul „Cizmei”.

„Pe 10 septembrie alerg în Italia 130 km 12.000 D+ Tor des Geants 2019 pentru copiii din tabăra MagiCAMP 2019. Invit toți cei interesați să ajute la crearea celor 50 de burse rămase (în valoare de 500 lei pe lună, timp de 12 luni), pentru educația a 100 copii cu afecțiuni oncologice!”, este apelul lui Vlad pentru oamenii inimoși.


„Diagnosticarea unui copil cu o afecțiune oncologică îngenunchează familia atât din punct de vedere psihologic, cât și financiar. Tratamentele sunt lungi și costistitoare, generează tot felul de stări și dureri, motive pentru care copiilor le este greu să țină pasul cu școala. Odată ce depășesc etapa tratamentului, ei se confruntă cu noi obstacole. Noi credem că ei merită șansa la o educație bună, indiferent de diagnosticul primit. Noi vrem să le oferim această șansă prin crearea a 100 de burse educaționale în valoare de 500 lei/lună. Ajutați-ne să le facem viața mai bună!”, transmite Asociația MagiCAMP.

Oricine poate dona în contul RO13INGB0000999905454114 (titular Asociația MagiCAMP) sau pe Galantom.

Ultimele Stiri
abonare newsletter