Actualitate

„Prostia, nemernicia, orgoliul stupid și incompetența criminală” au creat un uriaș muzeu de autostradă de 43 km!

Luni, recepţia lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost refuzată, iar lotul 4, deși a fost recepţionat, deocamdată rămâne o „autostradă muzeu”.

„Prostia, nemernicia, orgoliul stupid și incompetența criminală” au creat un uriaș muzeu de autostradă de 43 km! „Prostia, nemernicia, orgoliul stupid și incompetența criminală” au creat un uriaș muzeu de autostradă de 43 km!

„Ieri (n.red. luni), rațiunea și buna credință au fost învinse, din nou! «Responsabilii» din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (n.red. CNAIR) au REFUZAT recepția lucrărilor pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, invocând probleme tehnice de execuție. Prostia, nemernicia, orgoliul stupid și incompetența criminală au creat un uriaș muzeu de autostradă de 43 de km în România, țara cu șoselele cele mai periculoase din UE (96 morți la 1 milion locuitori în fiecare an)”, au punctat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API).

API susține că pe toți cei 21 km ai sectorului Holdea – Ilia se poate circula în deplină siguranță, potrivit imaginilor surprinse, marți, pe teren. Reprezentanții ONG-ului consideră că eventualele lucrări nefinalizate și neînțelegeri între constructor și CNAIR pot fi soluționate în perioada următoare, sub trafic. „În mod evident, autostrada este mult mai sigură decât DN 68A: un drum cu gropi cârpite, foarte îngust și plin de viraje strânse”, punctează API.


„Da, aveți dreptate, am mai trăit un episod similar din același film prost: lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda a stat închis degeaba 8 luni de zile, tot din cauza disputelor surde dintre CNAIR și antreprenor. Culmea ironiei, recepția pe lotul 4 a fost acceptată, dar tronsonul de 22 km dintre Ilia și Deva nu poate fi deschis pentru că nodul Ilia se află pe lotul 3!”, se mai arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Asociației.

Cei 22 km noi recepționați, luni, pe A1, între localitățile Șoimuș și Ilia din județul Hunedoara (lotul 4 Lugoj- Deva), nu au putut fi deschiși circulației din cauză că nu poate fi descărcat traficul rutier de pe acest sector, conform CNAIR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter