Actualitate

Imagini spectaculoase pe șantierul Autostrăzii Transilvania cu „monstrul de la Gilău”

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API) au publicat imagini inedite cu lucrările de la podul de la Bogata, parte a lotului 3 al Autostrăzii A3 – Autostrada Transilvania.

Imagini spectaculoase pe șantierul Autostrăzii Transilvania, cu „monstrul de la Gilău” în prim-plan Imagini spectaculoase pe șantierul Autostrăzii Transilvania, cu „monstrul de la Gilău” în prim-plan

„Avem ceva special pentru voi: un clip cu ridicarea unei grinzi metalice la podul de la Bogata, chiar pe deschiderea peste Râul Mureș, parte din lotul Iernut-Chețani al Autostrăzii A3”, scriu reprezentanții ONG-ului, care dezvăluie cadre aeriene spectaculoase cu macaraua Liebherr LR 1600/2.

Supranumită „monstrul de la Gilău”, macaraua se balansează sub greutatea grinzii de 152 de tone și lungă de 40 de metri, în timp ce se deplasează pe șenile până în poziția potrivită pentru coborârea secțiunii la nivelul tablierului. Sarcina a stat în cârlig până a fost sudată de restul suprastructurii podului, potrivit imaginilor surprinse marțea trecută.


De asemenea, în cursul zilei de joi, a fost instalat și segmentul de tablier vecin. În plus, antreprenorul a început sudarea la sol a restului grinzilor metalice aferente celuilalt capăt al structurii impresionante de la Bogata. După asamblarea la sol, și acestea vor fi puse pe poziții prin procedee similare, precizează Asociația Pro Infrastructură.

Bucata între Câmpia Turzii și Târgu-Mureş a Autostrăzii Transilvania este împărţită în patru loturi: lotul 1 Ungheni – Ogra (10,1 km), lotul 2 Ogra – Iernut (3,6 km), lotul 3 Iernut – Cheţani (17,9 km) și lotul 4 Câmpia Turzii – Cheţani (15,7 km). Deocamdată, doar două tronsoane între Ungheni și Iernut, cu o lungime totală de circa 14 km au fost date în folosință, în decembrie 2018.

abonare newsletter