Actualitate

Sfaturi pentru clujeni, despre turiștii care vin la Untold: „Vor avea nevoie de sprijin sub diverse forme”

Andi Daiszler, fost jurnalist, a publicat pe rețelele sociale un mesaj pentru clujeni. Daiszler i-a sfătuit să fie îngăduitori cu turiștii și să îi ajute dacă eu nevoie.

Clujenii sunt îndemnați să dea dovadă de spirit civic și să ofere informații cu privire la parcări, direcții sau dacă au parte de neplăceri în oraș.

„Cluj-Napoca începe să primească valurile de turiști care vin pentru Untold, cel mai mare festival de muzică din România din câte au fost vreodată. 
Chiar dacă nu ești implicat în găzduirea lor ori în eveniment, oamenii ăștia vor avea nevoie de sprijin sub diverse forme:

- indicații rutiere sau de orientare (vor căuta parcări cu sau fără GPS, unde e hotelul X, strada Y, magazinul Z etc). Spune-le, ajută-i să găsească totul mai ușor.
- locuri de parcare (una dintre problemele cele mai mari). Se prea poate ca din necunoștință de cauză, oamenii îți vor lua locul de parcare. Semnalizează-i dacă e cazul cu un simplu bilețel, nu le zgâria portiera. Sunt convins că vor muta mașina dacă află că au incomodat pe cineva. Eventual, indică-le cel mai apropiat loc în care pot să-și lase mașina. 
- lasă-i puțin să se obișnuiască în oraș (observ deja cazuri de oameni care circulă încet pe banda a doua, căutând probabil o adresă, un reper, pierd mai mult timp la semafor după ce acesta s-a făcut verde). Poate că au ajuns pentru prima oară în oraș, așa că ai mai multă răbdare cu ei. 
- ajută-i (Poliția a raportat deja prima tâlhărie în care a căzut victimă un tânăr venit la Untold, care a fost lăsat fără bani și telefon de trei tineri clujeni pe dealul Cetățuia). Dacă asiști la orice evenimente neplăcute cheamă autoritățile (numărul forțelor de ordine din oraș a crescut considerabil în această perioadă, la fel și speranța mea că, deși sistemul e la pământ, există oameni în uniformă care știu ce au de făcut).


Una peste alta, fii o gazdă bună. Nu te gândi la această perioadă ca la una în care orașul e sub asediu, gândește-te că pentru câteva zile ai ocazia să demonstrezi tuturor că ne dorim să fim un oraș prietenos și că oamenii vor să ajute mai mult decât să blameze. Spor și multă răbdare tuturor. Celorlalți, bun venit la Cluj!”, este mesajul lui Andi Daiszler.

Andi Daiszler este fost om de presă, radio și TV, jurnalist la Monitorul de Cluj. Este un om activ și întreprinzător din Cluj care crede în inițiativă civică pentru dezvoltarea comunității, . Actualmente ese om de afaceri, implicat civic și inițiatorul unor proiecte inedite și valoroase pentru Cluj-Napoca, printre care Strada Potaissa- Piața cu flori altfel sau „Lights on”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter