Actualitate

Tișe nu se lasă. Membrii Consiliului de Administrație de la Aeroport vor fi evaluați

După ce încercat de două ori să schimbe componenţa Consiliului de Administraţie (CA) de la Aeroportul Internaţional Cluj și după ce a ratat să-și impună proprii oameni, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a decis să evalueze performanțele CA-ului.

Consiliul Județean Cluj plătește servicii de consultanță pentru evaluarea performanței Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Instituția spune că luna trecută, consilierii județeni au acordat “un vot de principiu” pentru efectuarea unui ”audit extern” la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, “având în vedere opiniile divergente ale Consiliului Județean, Consiliului de Administrație și conducerii executive a regiei”.


“Întreprinderile publice trebuie să fie administrate şi conduse în aşa fel încât să fie eficiente din punct de vedere economic. Valoarea resurselor folosite de către întreprinderea publică trebuie maximizată prin alegerea celei mai bune alternative de a folosi acele resurse. Eficiența unui operator economic depinde, în mod determinant, de performanța managementului acestuia. În vederea asigurării unui orizont de timp rezonabil pentru a furniza o analiză pertinentă, propunem efectuarea unei evaluări începând cu anul 2017 până în prezent”, transmite instituția.

Consiliul Județean mai menționează și faptul că valoarea serviciilor de consultanță pentru evaluarea performanței Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj vor fi achitate din bugetul propriu al județului, fără a menționa și suma pe care urmează s-o plătească.


Tişe a dorit să îi revoce pe Irimie Popa (PSD), Konnert Agnes (UDMR) și Viorel Federiga (PNL) „datorită încălcării obligațiilor contractuale”. Prima dată a eşuat.

La a doua încercare, Tişe a renunţat la revocarea celor trei, dar a decis ca acestora să li se alăture încă trei persoane: Daniel Persu (comandor în rezervă, fost pilot militar la Câmpia Turzii și a condus până în 2015 Unitatea Specială de Aviație a MAI de la Cluj-Napoca), Diana Angelica Rădulescu (avocat în Baroul Bucureşti care a oferit, printre altele, consultanță firmei Rosal, companie care se ocupă de jumătate din salubrizarea Clujului) și Valentin Grigoriu (fost director al Aeroportului Băneasa cu afaceri controversate cu legături care ajung până la Dan Voiculescu sau Elena Udrea).


După numirea celor trei prin faimoasa Hotărâre de Consiliu Judeţean 33/2019, conducerea Aeroportului Internaţional Cluj s-a plâns constant că aceştia blochează dezvoltarea instituţiei.

Reamintim că judecătorii au arătat că cel puțin doi dintre oamenii numiți de Tișe nu au avut experienţa cerută de lege.


CITEȘTE ȘI

Cum a călcat Tişe legea în picioare. A emis acte nelegale, şi-a impus oameni fără experienţă în posturi cheie şi a urmărit destabilizarea Aeroportului

abonare newsletter