Actualitate

O porțiune din autostrada Sebeș-Turda va putea fi folosită până la sfârșitul anului, promite ministrul Transporturilor

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda va fi dat în folosință până la sfârșitul anului. Este declarația ministrului Răzvan Cuc, aflat joi într-o vizită pe șantierele autostrăzii.

Mai exact, după spusele ministrului, până la sfârșitul anului șoferii vor putea ajunge de la Sebeș la Alba Iulia pe A10.

Potrivit alba24.ro, promisiunea ministrului a fost confirmată și de reprezentanții firmei Pizzarotti, care și-au dat girul pentru finalizarea lotului și darea lui spre folosință până la sfârșitul lui 2019.


Potrivit reprezentanților constructorului Lotului 1, la începutul lunii septembrie este programată lansarea grinzilor metalice peste Autostrada Deva – Sibiu, la nodul rutier de la Sebeș.

Stadiul lucrărilor pe lotul 1, al autostrăzii este de peste 70%. Joi se lucra la turnarea covorului asfaltic pe o porțiune de drum.


În schimb, pe Lotul 2, chiar dacă constructorul Aktor s-a mobilizat, Cuc este sceptic că până la sfârșitul anului porțiunea de autostradă ar putea fi dată în folosință.

„Am găsit o mobilizare bună pe Lotul 2, lotul pe care acum o lună vroiam să reziliez contractul. (…) Deși am primit și acolo promisiuni că se va circula pe acel lot, prefer să fiu sceptic, să stau pe șantier și să mă asigur că lucrurile vor evolua așa cum trebuie fără să mai facem promisiuni deșarte. În schimb, pentru acest lot (n.r. – lotul 1), așa cum mi-am asumat, îl vom deschide în acest an”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter