Actualitate

Declarație SFÂȘIETOARE a clujeanului care și-a pierdut familia în dezastrul din Grecia

O femeie şi copilul ei în vârstă de doar opt ani au sfârșit în mod tragic în timpul furtunii din regiunea greacă Halkidiki. Deși a supraviețuit, tatăl băiețelului a trăit clipe terifiante.

Declarație SFÂȘIETOARE a clujeanului care și-a pierdut familia în dezastrul din Grecia Declarație SFÂȘIETOARE a clujeanului care și-a pierdut familia în dezastrul din Grecia

Clujeanul aflat în vacanţă cu familia în reginunea de nord a Greciei, care și-a pierdut în mod tragic soția și copilul în vârstă de doar 8 ani, a povestit reporterului Antena 3 Oana Iancu – departe de camerele de luat vederi – coșmarul prin care a trecut.

„Am stat de vorbă cu dânsul, mi-a mulțumit, a refuzat să stea de vorbă cu presa. În această seară (n.red. vineri) a dat declarații șocante autorităților de aici. Cred că este sedat în aceste momente, pentru că altfel nu cred că ar fi putut supraviețui, nu-și amintește foarte mare lucru.


A căzut acoperișul, sub greutatea celor trei copaci și peste el. Omul s-a putut ridica, a auzit țipătul copilului de afară, care era undeva mai departe de el și de soție. A văzut-o pe soție sub acoperiș, dar auzindu-l pe copil, a ales să meargă la el să-l ajute, a mers acolo unde a auzit strigătul de ajutor.

Împreună cu ei erau nașii lor, iar nașul l-a ajutat să-l scoată pe copil de sub acoperiș. O femeie l-a dus pe copil undeva la adăpost, în restaurant, și preț de câteva minute a încercat să-l resusciteze pentru că cel mic a înghițit foarte multă apă”, a mărturisit reporterul Oana Iancu.


Bărbatul a povestit că fiul său a fost transportat de o ambulanță la spital. A încercat apoi să o salveze și pe soție, care era cu capul în jos sub dărâmături. A putut doar să pună mâna pe ea și atât, căci autoritățile nu i-au mai permis să se apropie. Femeia era încă în viață la sosirea medicilor...

„Ulterior, bărbatul a ajuns la spital, acolo unde era copilul său. A stat câteva ore la terasă până când o ambulanță l-a luat și pe el. A crezut că fiul său este în viață, dar, din nefericire, nu s-a întâmplat așa”, a mai declarat reporterul Oana Iancu.


Vă reamintim că cei doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa într-o manieră cumplită, după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki) s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vânt foarte puternic, ploaie şi grindină), care au devastat, miercuri seara, nordul Greciei. Din nefericire, vacanța de vis s-a transformat într-un coșmar de nedescris pentru frumoasa familie, care era din Cluj-Napoca, potrivit surselor judiciare.

Etichete: tragedie halkidiki
Ultimele Stiri
abonare newsletter