Actualitate

CUTREMURĂTOR Românii care au pierit în dezastrul din Grecia erau din Cluj-Napoca!

O femeie şi copilul ei în vârstă de doar opt ani au sfârșit în mod tragic în timpul furtunii din regiunea greacă Halkidiki. Tatăl băiețelului a fost și el rănit, însă a scăpat cu viață.

CUTREMURĂTOR Românii care au pierit în dezastrul din Grecia erau din Cluj-Napoca!, sursă foto: NDTV.com CUTREMURĂTOR Românii care au pierit în dezastrul din Grecia erau din Cluj-Napoca!, sursă foto: NDTV.com

Cei doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa într-o manieră cumplită, după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki) s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vânt foarte puternic, ploaie şi grindină), care au afectat, miercuri seara, nordul Greciei. Din nefericire, vacanța de vis s-a transformat într-un coșmar de nedescris pentru frumoasa familie, care era din Cluj-Napoca, potrivit surselor judiciare.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a confirmat că vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile neînsuflețite ale mamei şi copilului. Ministrul a mai precizat că „nu sunt probleme pentru sprijinul medical”, deoarece familia avea asigurare medicală.


„Familia a fost informată şi ţine legătura cu consulul nostru acolo. (...) În prezent, Consulatul ţine legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalităţi, respectiv certificatul de deces cu compania de asigurare la care avea asigurare familia respectivă. Pentru moment, nu avem alte informaţii în legătură cu alți români care ar fi putut să aibă probleme în acest moment”, a declarat, vineri, Meleşcanu, la un post TV.

În total, cel puţin şapte persoane, inclusiv şase turişti au murit, iar alte peste 100 au fost rănite în urma furtunii extrem de violente care a afectat din plin nordul Greciei.

Etichete: grecia halkidiki
Ultimele Stiri
abonare newsletter