Actualitate

Mama copilului omorât în bătaie are PROBLEME PSIHICE. Consiliul Județean a făcut sesizare la Avocatul Poporului şi audit la Direcţia Copilului

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a dispus un audit general extern la DGASPC Cluj şi sesizarea Avocatului Poporului în cazul copilului de 9 ani, omorât în bătaie de mamă. Se pare că asistenții sociali care au lucrat cu familia știau că femeia are probleme psihice și avea obiceiul să fie violentă.

Analiza preliminară a documentelor ridicate de la DGASPC Cluj de către Corpul de Control al preşedintelui CJ Cluj indică deficienţe generale de sistem, care provin dintr-o legislaţie neclară, excesiv birocratică ce nu analizează în profunzime situaţia copiilor. Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a dispus un control la DGASPC Cluj efectuat de Corpul de Control. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj sesizează instituţia Avocatului Poporului şi pune la dispoziţia acesteia toate documentele necesare. De asemenea, a dispus un audit general extern la DGASPC Cluj, efectuat de o societate specializată neutră

Reprezentanții CJ Cluj, transmit că din primele informații s-a descoperit că femeia are retard psihic și a recunoscut că aplică pedepse violente copiilor ei. Cu toate aceasta, reprezentanții DGASPC au considerat că cel mai bine pentru cei mici ar fi să crească alături de mama violentă.


„Documentele ridicate mai relevă faptul că psihologul de caz menţionează faptul că mama copilului este diagnosticată cu retard mintal şi tulburare de personalitate asociată cu tulburări de comportament. Doamna este încadrată în grad de handicap grav (fără însoţitor). Alte aspecte menţionate: impulsivitate, toleranţă scăzută la frustrare, (...) în trecut a experimentat episoade de incoerenţă, comportament inadecvat/agresiv, ideaţie suicidară”. Cu toate acestea, în condiţiile în care mama copilului a recunoscut că aplica pedepse fizice, psihologul de caz a considerat că este în beneficiul copiilor reintegrarea lor în familie”, se mai arată în comunicat.

Un incident șocant la Cluj-Napoca s-a petrecut sâmbătă noaptea într-un apartament de pe strada Timișului din  cartierul Mărăști. O femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani, mamă a trei copii, este acuzată că și-ar fi bătut până la moarte fiul de 9 ani.
Potrivit anchetatorilor, femeia ar fi început să îl bată pe copilul de doar 9 ani în jurul orei 14, după care și-a luat ceilalți fii și a plecat de acasă. Când s-a întors acasă după câteva ore, l-a găsit pe copilul bătut fără suflare. În stare de șoc, femeii i-au trebuit ore bune pentru a suna la numărul de urgență 112. Echipajul SMURD sosit la fața locului în jurul ore 23.00 a constatat decesul copilului și ulterior i-a preluat pe ceilalți doi aflați în stare de șoc și i-a dus la UPU. Fiind considerată o moarte suspectă medicii au solicitat intervenția poliției.


Anchetatorii sosiți la fața locului au găsit pe trupul celui mic urme de violență motiv pentru care au decis audierea femeii la secția de poliție. Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter