Actualitate

Municipalitatea promite normalizarea colectării selective: „Au fost întârzieri!”

Începând de luni, clujenii sunt obligaţi să facă colectarea gunoiului pe patru fracţii. Deși mulți sunt încântați de inițiativă, cetățenii nu au resursele necesare pentru a sorta gunoiul. Nu sunt pubele și nu sunt nici saci!

Municipalitatea promite normalizarea colectării selective: „Suntem încă în procedură, au fost întârzieri!” Municipalitatea promite normalizarea colectării selective: „Suntem încă în procedură, au fost întârzieri!”

Clujenii susțin că, la multe dintre punctele gospodărești, încă nu au sosit containerele speciale, în timp ce nici sacii menajeri nu le-au fost distribuiți. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea promite însă că, până la sfârșitul acestei săptămâni, întregul proces de colectare selectivă va fi sub control total.

„Suntem încă în procedură, undeva la 90%. Într-un sector sunt amplasate cele patru containere cu patru culori diferite, în celălalt cartier lucrurile stau ceva mai rău, stăm undeva la 80%. Cred că în această săptămână se va finaliza procesul”, a precizat Tarcea, într-o emisiune la Radio Cluj.


Viceprimarul a recunoscut că firmele de salubritate prezente în Cluj-Napoca – Rosal Group și Brantner Veres – s-au confruntat cu întârzieri în cumpărarea și livrarea pubelelor speciale. Acesta îi îndeamnă pe clujeni să-și verifice curțile sau cutiile poștale dacă le-au fost împărțiți sacii menajeri.

„Firmele de salubritate au avut ceva întârzieri în ceea ce privește achiziția de containere și trimiterea lor la Cluj. Începând de vineri, s-a început demararea procedurii de distribuție a sacilor pe cele patru culori pentru a putea face colectarea selectivă și în zonele de casă. Fiecare persoană ar trebui să verifice în curte sau în cutia poștală dacă sunt puși sacii sau nu. Cred că vom intra în normalitate în cel mai scurt timp”, a punctat Dan Tarcea, explicând că programul firmelor de salubritate poate fi consultat pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI: Începe colectarea selectivă a deșeurilor. Cei ce nu separă gunoiul riscă AMENZI USTURĂTOARE

CITEȘTE ȘI: Colectarea selectivă, haos în Cluj. Fără pubele, nu sunt saci, oamenii n-au fost informați

Ultimele Stiri
abonare newsletter