Actualitate

Ce mai cumpără Consiliul Județean Cluj? Mii de euro pentru un stand turistic personalizat, trailer și remorcă, materiale pentru reparații

Consiliul Județean Cluj a lansat o serie de anunțuri de achiziții directe pentru diverse servicii și produse ce urmează să fie livrate în aceste săptămâni. Printre acestea se regăsește și un stand personalizat de informare turistică care se ridică la suma de peste 9.500 euro (fără TVA).

Potrivit caietului de sarcini, standul personalizat de informare turistică de exterior și interior, care are ca termen de livrare data de 24 iulie 2019, este „necesar în evidențierea simultană a identății destinației turistice și activității de profil desfășurate de serviciul Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj”. Acesta trebuie să fie „atractiv și original”, „deschis publicului și interactiv”, „ușor de montat și demontat direct de către beneficiar”, respectiv „bine iluminat și pretabil atât în mediul indoor, cât și outdoor”.

Standul, care ar urma să fie construit din aluminiu, „modular și rezistent”, va trebui să asigure acomodarea a minim 5 persoane în interiorul acestuia. Termenul de garanție fixat în caietul de sarcini este de 2 ani de la data recepției, urmând să fie utilizat la târgurile de turism și alte manifestări expoziționale la care participă reprezentanții CJ Cluj.


CITEȘTE ȘI: Clujul, promovat cu pliante și broșuri. Consiliul Județean se plimbă pe la târguri de turism, județul pierde teren în fața altor destinații

„În acest sens se dorește realizarea unui stand expozițional personalizat care să reprezinte imaginea destinației Cluj și prin intermediul căruia să fie sprijinită punerea în valoare în mod unitar și dinamic a patrimoniului turistic al județului Cluj”, se mai arată în caietul de sarcini al proiectului pentru care forul județean pune la bătaie 45.000 lei (fără TVA).


Trailer și remorcă pentru drumurile județene

Pe lângă standul personalizat, CJ Cluj achiziționează vehicule pentru „executarea de lucrări privind siguranța circulației și privind situațiile de urgență de pe drumurile județene”. Primul lot vizează un trailer (platformă de transport) cu o masă maximă de 3,5 tone, în timp ce al doilea lot presupune o remorcă cu o masă maximă de 750 kg.

Potrivit caietului de sarcini, trailerul ar urma să fie utilizat pentru „activitățile specifice lucrărilor de semnalizare rutieră orizontală și verticală”, respectiv pentru transportul sculelor și materialelor de construcție. Cu un termen de garanție de 24 de luni, platforma de transport ar urma să coste Consiliul Județean 15.500 lei (fără TVA), adică aproximativ 3.300 euro. De partea cealaltă, pentru remorca necesară activităților similare, CJ Cluj scoate din buzunar 6.300 lei (fără TVA), adică circa 1.300 euro.


O altă achiziție directă anunțată de forul județean condus de președintele Alin Tișe este procurarea de „materiale de întreținere și reparații necesare pentru activitatea din cadrul CJ Cluj”, respectiv a instituțiilor finanțate din bugetul județean. Împărțită pe trei loturi – materiale electrice, materiale tehnico-sanitare, materiale de întreținere și reparații – achiziția directă presupune costuri totale care se ridică la 100.486,85 lei (fără TVA), adică peste 21.200 euro. Produsele cumpărate ar urma să fie livrate la sediul Consiliului Județean Cluj, respectiv la Centrul Militar Zonal Cluj, potrivit caietului de sarcini, contractul urmând să expire la finalul acestui an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter