Actualitate

Ioan Aurel Pop, vizat de PSD pentru alegerile prezidențiale

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, e una dintre variantele luate în calcul de liderii PSD pentru candidatura la alegerile prezidenţiale.

În următoarea perioadă, Pop va fi testat în sondaje. Moderatorul Antenei 3, Mihai Gâdea, este o altă variantă de lucru în PSD. Între timp, propaganda Kremlinului a ales candidatul PSD pentru Cotroceni: Dan Puric, informează Adevărul.
 
Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, e una dintre variantele luate în calcul de liderii PSD pentru candidatura la alegerile prezidenţiale, susţin surse politice pentru „Adevărul“.  În următoarea perioadă, Pop va fi testat în sondaje. Moderatorul Antenei 3, Mihai Gâdea, este o altă variantă de lucru în PSD. Între timp, propaganda Kremlinului a ales candidatul PSD pentru Cotroceni: Dan Puric.

Discursul istoricului Ioan Aurel Pop se pliază perfect pe mesajul naţionalist folosit de PSD în campania electorală. „Uitaţi-vă ce se întâmplă şi mai aproape de noi, în Polonia, în Cehia, în Ungaria, cum reînvie aceste tradiţii, inclusiv prin şcoală. Eu nu pledez pentru închiderea în sine şi nici pentru naţionalismul înţeles ca o apăsare şi ca un egoism de tip etnico-naţional, Doamne fereşte!. Dar militez pentru demnitate în afirmarea propriilor valori. Dacă nu vom reuşi să-i învăţăm pe tineri să preţuiască valorile în mijlocul cărora s-au născut, atunci vor rămâne tot mai mulţi în străinătate şi vor crede că o şcoală din Elveţia e mult superioară, deşi mulţi nu se adaptează”, declara Ioan Aurel Pop într-un interviu la Trinitas TV, anul trecut.


În 2016, Pop a caracterizat „generaţia Google, Facebook, SMS” ca fiind alcătuită din „oamenii lipsiţi de cultură generală şi de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare şi să ia decizii în cunoştinţă de cauză”.

În 2012, Ioan Aurel Pop, ca membru al Consiliu de Atestare a Titlurilor Universitare (CNATDCU) a votat împotriva verdictului de plagiat la doctoratul premierului de la acea vreme Victor Ponta.

Îniante de CEX-ul PSD, Marian Oprişan a fost întrebat dacă preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, ar putea fi susţinut de PSD pentru alegerile prezidenţiale.


„Şi-a exprimat intenţia de a candida la prezidenţiale? Nu am această informaţie, dar domnul Ioan Aurel Pop este un mare savant, un mare patriot şi un bun român. Ar fi o veste bună să candideze la prezidenţiale“, a spus Marian Oprişan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter