Actualitate

110 mil. euro de la UE pentru Turda și Câmpia Turzii. Se va moderniza sistemul de apă și canalizare

Comisia Europeană a declarat joi că a aprobat alocarea a 110 milioane euro pentru extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare din regiunea Turda - Campia Turzii.

Finanțarea UE, care va fi completată cu cofinanțare națională de aproape 45 de milioane de euro, va contribui la asigurarea accesului la servicii de calitate a apei și de salubritate pentru toți locuitorii din județul Cluj, afirmă Comisia într-o declarație.

„Sunt bucuroasă că lucrurile se întâmplă și că finanțarea europeană va contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață în regiunea Turda-Campia Turzii. Peste 16.500 de locuitori vor avea apă potabilă de calitate în casele lor, în timp ce 14.000 de locuințe vor fi conectate la sistemul de canalizare”, a declarat Corina Crețu, Comisarul european pentru politica regională.


Proiectul prevede reabilitarea a 104 de kilometri de rețea de alimentare cu apă existente și extinderea a peste 250 de kilometri de conducte. În ceea ce privește sistemul de canalizare, se planifică reabilitarea rețelei existente de 48 de kilometri și extinderea acesteia cu 130 de kilometri, construcția a 48 de stații noi de pompare și extinderea a două stații de tratare a apelor uzate.

Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023.

Ultimele Stiri
abonare newsletter