Actualitate

Șoferul ucigaș din Florești, trimis în judecată. Familia victimei cere despăgubiri de 1,7 mil. €!

Tânărul care a produs teribilul accident din ianuarie de la Florești a fost trimis în judecată. Patru membri ai familiei tinerei decedate vor despăgubiri.

Șoferul de 19 ani care a produs accidentul din Florești din data de 21 ianuarie 2019, în urma căruia Gabriela Rîpan și-a pierdut viața, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Patru membri ai familiei Rîpan s-au constituit părți civile împotriva asiguratorului, cerând despăubiri totale care se ridică la 1,7 milioane euro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a lui Tudor Ștefan Cîrje pentru ucidere din culpă. De asemenea, procurorii au dispus clasare cu privire la fapta de conducere sub influența unor substanțe psihoactive, potrivit clujust.ro. Vă reamintim că, la acea vreme, un comunicat al IPJ Cluj, care cita rezultatele de la IML, arăta că în sângele tânărului nu s-au identificat urme de alcool sau droguri. Acesta venea în contradicție cu un comunicat remis de IPJ Cluj, imediat după accident, potrivit căruia Tudor Ștefan Cârje ar fi consumat substanțe psihoactive.


„La data de 21 ianuarie 2019, ora 2:59, inculpatul Cîrje Tudor Ștefan de 19 ani a condus autovehicului marca Mercedes Benz CLS 500 4Matic cu nr ... pe DN1/E60 la km 490+630 m, a efectuat manevra de depășire neregulamentară a unui autoturism, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile, a pierdut controlul asupra autovehiculului, a părăsit partea carosabilă în direcția de deplasare și a intrat în impact cu un stâlp metalic al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale aferent sensului de mers descendent, orientat cu fața către mun. Cluj-Napoca. În urma impactului, a rezultat decesul victimei Rîpan Gabriela, pasager pe locul din dreapta, iar inculpatul (conducătorul autor) a fost proiectat în afara autoturismului, rezultând rănirea gravă a sa”, se arată în rechizitoriu.

Din perspectiva laturii subiective, inculpatul a săvârșit fapta din culpă cu prevedere, el putând prevedea posibilitatea producerii unui accident rutier, dar a socotit fără temei că acest lucru nu se va întâmpla. Acest lucru reiese din faptul că inculpatul depășise viteza maximă de circulație […] din faptul că avea viteza mare pe un drum înghețat, precum și din faptul că s-a angajat în mod neregulamentar într-o depășire”, precizează procurorul.


În ce privește latura civilă, tatăl victimei, omul de afaceri sucevean Ion Vasile Rîpan s-a constituit parte civilă împotriva asiguratorului de răspundere civilă City Insurance cu suma de 500.000 euro. La fel, cu câte 500.000, mama și fratele tinerei decedate, în timp ce bunica acesteia s-a constituit parte civilă cu suma de 200.000 euro.

Etichete: accident floresti
Ultimele Stiri
abonare newsletter