Actualitate

Sabotaj? Încă o demisie din Consiliul de Administrație de la Aeroport. Au rămas oamenii lui Tișe “să facă legea”?

A doua demisie din Consiliul de Administrație de la Aeroportul Internațional Cluj în decurs de câteva zile.

Marți, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj în vederea rectificării proiectului bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019. Ședința nu s-a putut ține din cauză că nu a existat cvorum.

Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” în plenul Consiliului Județean este în aer, după ce membrii Consiliului de Administrație de la Aeroport, numiți de Alin Tișe, au refuzat să participe la ședință, invocând probleme medicale, iar un alt membru și-a înaintat demisia.


În urmă cu câteva zile, reprezentanta Ministerului Finanțelor Publice (MFP) din Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj și-a anunțat demisia, după doar câteva săptămâni petrecute în funcție.

Acum, CA-ul de la Aeroport a mai pierdut un membru în persoana lui Agnes Konnert (UDMR).


“Scopul aceste ședințe extraordinare era foarte important pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 a aeroportului în vederea realizării obiectivului de investiții pe acest an și accesarea fondurilor nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Angelica Diana Rădulescu, Daniel Persu și Valentin Grigoriu au transmit adeverințe medicale prin care au dorit să justifice neparticiparea la această ședință. Alina Mirela Petre a considerat că nu mai are rost să participe la ședințele CA ale aeroportului deoarece în data de 2 aprilie și-a înaintat Consiliului Județean demisia. De asemenea, și Agnes Konnert a demisionat din funcția de membru al CA al Aeroportului, demisia fiind depusă la Consiliul Județean în 15 aprilie. În aceste condiții, regretăm faptul că nu există cvorum pentru ședință, respectiv ședința nu întrunește numărul necesar de membri pentru a se putea desfășura. Acest punct va fi pus pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 24 aprilie”, a precizat Viorel Federiga, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj.

Astfel că în Consiliul de Administrație de la Aeroport au mai rămas Irimie Popa, Viorel Federiga și cei trei membri numiți de Alin Tișe: Daniel Perșu (comandor în rezervă, fost pilot militar la Câmpia Turzii și a condus până în 2015 Unitatea Specială de Aviație a MAI de la Cluj-Napoca), Diana Angelica Rădulescu (avocat în Baroul Bucureşti care a oferit, printre altele, consultanță firmei Rosal, companie care se ocupă de jumătate din salubrizarea Clujului) și Valentin Grigoriu (fost director al Aeroportului Băneasa cu afaceri controversate cu legături care ajung până la Dan Voiculescu sau Elena Udrea).


Reamintim că la începutul anului Alin Tișe a avut două tentative de a-i revoca din Consiliul de Administrație de la Aeroport pe Irimie Popa (PSD), Konnert Agnes (UDMR) și Viorel Federiga (PNL) “din cauza încălcării obligațiilor contractuale”. După ce a eșuat, președintele Consiliului Județean a decis ca acestora să li se alăture încă patru persoane.

abonare newsletter