Actualitate

Clujenii, nemulțumiți despre cum înaintează lucrările la podul N: „50 de metri de pod, o eternitate”

Clujenii se plâng că lucrările pentru modernizarea pasajului denivelat „Nod N” înaintează prea încet, că muncitorii nu se zăresc și că nu e normal ca 50 de metri de pod să fie realizați în 9 luni, temându-se că termenul va fi depășit.

Sursă foto: Facebook Info Trafic Cluj Sursă foto: Facebook Info Trafic Cluj

În data de 18 februarie, a fost dat ordinul de începere pentru lucrările de modernizare a pasajului denivelat „Nod N”. Pasajul reprezintă una dintre principalele căi de acces în municipiul Cluj-Napoca dinspre Oradea și asigură legătura între cartierele Grigorescu și Mănăștur. Clujenii se plâng de cât de greu înaintează lucrările și spun că muncitorii nu își fac treaba, iar pe pod se circulă extrem de greu.

„50 de m de pod o eternitate, în China a fost demolat și refăcut peste noapte un pod de vreo 200 de metri. Noi stăm la 50 de m 4 luni”, a spus un clujean.


„E normal, dacă muncitorii au weekend liber... lacăt pe poartă și li se rupe de proștii din trafic”, i-a răspuns un internaut.

”Din păcate termenul de execuție e 8 luni....și cum la noi niciodată nici un fel de construcție nu s-a finalizat la termen sau înainte..... Îți dai seama”, a adăugat dezamăgit un alt clujean.


De asemenea, multe persoane care trec prin zonă s-au plâng că de cele mai multe ori nu au văzut pe nimeni lucrând, indiferent de ora la care au traversat podul.

„Eu de câte ori trec pe acolo nu văd niciun muncitor la treabă. Utilajele sunt parcate și muncitorii stau la umbră”, a zis un alt internaut.


La finalizarea lucrărilor pasajul va avea 51,3 m lungime:

- partea carosabilă - 18,50 m lățime;


- pistă de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă;

- trotuare de 1,30 m lățime pe partea dreaptă, respectiv de 1 m lățime pe partea stângă.


Pe perioada de execuție circulația nu va fi închisă, vor exista doar restricții de circulație pe sensuri, va fi asigurată circulația pietonală și se va lucra sectorial.

Valoarea totală a investiției este de 6.010.214,93 lei fără TVA. Lucrările vor fi realizate de către SC Diferit SRL, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 9 luni de zile.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter