Actualitate

Cum vrea Boc să scape de traficul greu? Drum special între Florești și Baciu. “Mașinile nu vor mai intra în Cluj-Napoca”

Centura metropolitană ar urma să aibă și o conectivitate specială între Florești și Baciu, a anunțat primarul Emil Boc. Un drum de 7,5 kilometri ar urma să preia tot traficul greu de pe Autostrada Transilvania.

“La scară mai mare sunt două proiecte mari care rezolvă pe termen mediu și lung problema. Este centura metropolitană unde suntem în discuții avansate pentru aprobarea variantelor de traseu la Compania Națională de Investiții de la București din cadrul Ministerul Transporturilor pentru a se trece la etapa următoare, acord de mediu, coridor de expropriere, despăgubiri și finalizarea autorizației de construcție pentru a se putea începe lucrările, proiect pe care l-am preluat să lucrăm în locul Guvernului să nu pierdem acei 150 milioane de euro”, a spus Boc, joi dimineața, la un post de radio.

Acesta a vorbit și despre o conectivitate specială între Florești și Baciu.


“Am inclus în această centură metropolitană o conectivitate specială între Florești și Baciu. De pe la mijlocul Floreștiului, aproximativ 7,5 kilometri de drum  va prelua traficul care astăzi se descarcă de pe autostradă și merge prin Baciu tot traficul greu și intră în Cluj și avem această supraaglomerație la intrarea din Baciu. Prin acest coridor de 7,5 kilometri practic această problemă va fi rezolvată asigurând conectivitatea între autostradă fără să mai fi nevoit să intri prin Baciu și prin Cluj-Napoca. Acel drum de pământ existent astăzi se supralărgește, se va extinde și se va asigura conectivitatea. Totul se va realiza pe centura metropolitană fără să mai fi nevoit să intri în Baciu sau Cluj-Napoca”, a mai spus edilul Clujului.

Primarul Emil Boc a semnat, anul trecut, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate la centura metropolitană a Clujului. Oferta declarată câștigătoare a contractului de achiziție publică este asocierea Transinvest Budapest KFT -Specialterv Epitomernoki KFT- SC Explan SRL – SC Cadsil SRL. Valoarea contractului este de 17,1 milioane lei fără TVA.


Acum, edilul spune că acest proiect este o realitate, iar de la 1 ianuarie 2024 se va putea circula pe această centură.

Primarul Clujului a trimis în luna februarie către Ministerul Transporturilor variantele de traseu a viitoarei centuri metropolitane. Edilul spune că până la sfârşitul anului “va fi pusă pe masă” autorizaţia de construire a acestei centuri. Viitorul drum, lung de 38 km şi care va lega Gilăul de Apahida, are o alocare financiară de la Comisia Europeană de 150 de milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter