monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Gunoiul clujenilor, trimis zilnic la Mureș

Depozitul ecologic zonal de la Sânpaul va primi 2000 de tone de deşeuri pe lună provenind din Cluj-Napoca.

Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a adoptat, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care au aprobat depozitarea de deşeuri provenind din Cluj-Napoca la Depozitul ecologic zonal de la Sânpaul.

Potrivit expunerii de motive, în cursul lunii decembrie 2018, Primăria Cluj-Napoca a solicitat Consiliului Judeţean Mureş acceptarea la depozitare în cadrul depozitului de deşeuri de la Sânpaul, a unei cantităţi de circa 2.000 tone/lună, pe o perioadă de minim 8 luni, întrucât Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj nu este finalizat, iar depozitul de la Feleacu nu este încă funcţional.

"Conform normelor legale în vigoare, CJ Mureş a solicitat punctul de vedere al Ministerului Fondurilor Europene în ceea ce priveşte posibilitatea acceptării acestei solicitări. Răspunsul primit din partea acestuia stipulează că este posibilă acceptarea, cu condiţia respectării unui set de cerinţe care asigură că nu se vor produce efecte de concurenţă neloială şi nu se vor genera beneficii pentru operator", a precizat CJ Mureş.

Citește și Să râdem cu Alin Tişe. “Groapa de gunoi se închide în martie 2020”. CJ Cluj “închide” groapa de la Pata Rât în fiecare lună...de 8 ani!