Actualitate

FOTO Angajații Aeroportului, în fața Consiliului Județean pentru a doua zi consecutiv. Tișe i-a așteptat cu muzică clasică

Sute de angajaţi ai Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” au ieșit în stradă, pentru a doua zi consecutiv, pentru a protesta, nemulțumiți de politica dusă de Alin Tișe față de aeroport.

Dacă ieri, din boxele amplasate pe sediul forului județean, Tișe le-a transmis sindicaliștilor mesajul „Degeaba urlaţi, noi nu apărăm inculpaţi. Nu vom ceda. Legea este egală pentru toţi”, astăzi, din boxele așezate la intrarea principală în clădirea CJ Cluj a răsunat muzică clasică.

Participanţii la protest s-au adunat, miercuri, în jurul orei 15:00, în faţa Consiliului Judeţean Cluj, cu fluiere, având pancarte cu mesaje precum „Vrem să muncim nu să cerşim”, „Stop intereselor personale domnule Tişe”, „Manipulaţi fără ruşine! Destul!”, „Blocu’, Tişe şi parcarea, strălucesc în toată zarea”, „Stop decapitării profesioniştilor aeroportuluiu”, „Stop abuzului asupra aeroportului”.


Protestatarii au strigat și mesaje de genul “Alin Tișe Păunel, dă-te jos din scăunel”, "Nu ne-asemăna pe noi cu groapa ta de gunoi!" sau "Nu vă supărați pe noi, că suntem mai buni ca voi!".

În replică la protestul angajaţilor de la aeroport, la intrarea în sediul Consiliului Judeţean Cluj, sindicatul instituţiei a amplasat din nou un banner de mari dimensiuni cu mesajul „Noi nu apărăm inculpaţi. Degeaba urlaţi”, în spatele căruia se ascundeau boxele din care răsuna muzică clasică.


Angajaţii Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj sunt nemulţumiţi de „acţiunile vădit ilegale, discreţionare şi justificate de orgolii şi interese personale ale conducerii Consiliului Judeţean Cluj şi ale preşedintelui Alin Tişe împotriva activităţii şi dezvoltării aeroportului, dar şi a intereselor întregii comunităţi”.

Printre revendicări se numără construirea unui terminal Cargo de către Consiliul Judeţean Cluj în cadrul aeroportului, în condiţiile în care, în ultimii trei ani au fost transmise zeci de solicitări fără a se primi, însă, niciun răspuns, dar şi iniţierea exproprierilor necesare finalizării proiectului pistei de 3.500 de metri.


Alte revendicări se referă la abţinerea de la orice acţiuni de reducere a bugetului aeroportului, stoparea blocării şi acţiuni concrete pentru realizarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la aeroport, gestionarea responsabilă, în interesul public, a contractului de concesiune a parcării aeroportului, încetarea oricăror acţiuni de vulnerabilizare a personalului aeroportului şi a activităţii sale, realizarea recepţiei la pista de decolare-aterizare şi încetarea oricăror acţiuni de şicanare şi alungare a managementului aeroportului şi numirea unor persoane care să servească planurilor preşedintelui CJ Cluj pentru vânzarea sau concesionarea acestuia.

abonare newsletter