Actualitate

Cadre medicale și alți oameni excepționali vor primi premii pentru CURAJ

Medici, asistente medicale, infirmiere, manageri de spital, părinţii unor copii grav bolnavi care au dat dovadă de curaj, luptând împotriva unui sistem medical corupt, vor fi premiaţi joi.

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie și deputat URS, va oferi un premiu simbolic repererelor morale „pentru un sistem sanitar care şi‑a pierdut busola”.

Joi, de la ora 18:00 la Clădirea Casino din Parcul Central Cluj‑Napoca, Emanuel Ungureanu îi va premia „pe cei care au avut curajul să respecte statutul de salvatori sau avertizori de integritate, oameni care în România au curajul să ridice vocea”.


„Mai sunt oameni în România care au curajul să ridice vocea! Medici, asistente medicale, infirmiere, manageri de spital, părinţii unor copii grav bolnavi, oameni care luptă împotriva corupţiei, a inechităţilor, a lipsei de milă faţă de cel suferind. Voi premia simbolic medici, asistente, infirmiere, manageri de spital, medici rezidenţi, mame excepţionale a unor copii grav bolnavi pentru mai multe motive. Pe lângă curajul de a‑şi asuma unii medici o atitudine antimită vizibilă atât pentru pacienţi, cât şi pentru colegi, sunt oameni care au avut curaj să denunţe mizeria morală şi fizică din interiorul unor secţii din Cluj sau Bucureşti”, a spus Emanuel Ungureanu.

Medic care îşi duce pacienţii la spital


Printre premiaţi este şi Raluca Nichitean, medic reumatolog, care transportă cu maşina personală oameni în vârstă şi îi duce la spitalele din Cluj, fiindcă le este greu să se deplaseze singuri.

Camere de supraveghere după decesul unchiului


Un bărbat care fusese internat în Clinica Medicală II a dispărut şi a fost căutat timp de 24 de ore în afara clinicii, cu toate că acesta murise la doar câţiva metri de salon, pe scările labirintice din clădire. Oana Sălăgean, nepoata bărbatului, absolventă de Medicină, a avut curajul să explice condiţiile în care a murit unchiul său şi a făcut un apel pentru amplasarea unor camere de luat vederi la ieşirile din clădire. Pentru această atitudine, tânăra va fi premiată.

Mame excepționale

Angela Pălăcean este o mamă care a luptat pentru obținerea unui medicament pentru copilul ei cu amiotrofie spinală. Datorită ei, în Spitalul de Copii din Cluj se administrează și acum acest medicament.


Emanuel Ungureanu îi va premia și pe cei care au luptat în instanță cu conducerea abuzivă a spitalelor și au câștigat, cum e Simona Tătar.

Cu toate că nu toți medicii vor putea fi prezenți la ceremonia de premiere, aceștia vor fi evocați mâine în cadrul evenimentului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter