Actualitate

Sindicaliștii aeroportului din Cluj: „Sus cortina, domnule Tișe!”

După ce un banner uriaș a blocat accesul în incinta clădirii Consiliului Județean Cluj, amplasat pentru sindicaliștii aeroportului care au protestat în fața CJ marți, aceștia i-au transmis un mesaj președintelui Alin Tișe, prin care îi atrag atenția că încalcă legea.

După ce au centralizat principalele revendicări care motivează acţiunile de protest iniţiate de către angajaţi, sindicaliștii s-au adunat în fața clădirii CJ Cluj, înarmați cu pancarte și vuvuzele.

De partea cealaltă a baricadei, președintele CJ Cluj, Alin Tișe i-a așteptat cu un mesaj înregistrat difuzat la două boxe: „Degeaba urlați, noi nu apărăm inculpați! Nu vom ceda!”. Protestatarii i-au răspuns: „Alin Tișe, nu uita, Clujul nu-i moșia ta!”.


În decursul zilei de ani, sindicaliștii au trimis un comunicat de presă prin care îl acuză pe Alin Tișe că încalcă legea fiindcă încearcă să îi oprească din a-și scanda nemulțumirile.

În dispreț total față de lege, deși prin difuzoarele instalate pe bani publici susținea egalitatea legii pentru toți, domnul Alin Păunel Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, uitând că libertatea cetățenilor de a-și exprima opiniile și de a organiza manifestații sunt garantate de lege, nu face altceva decât să încalce ceea ce invoca monoton și continuu prin cele două guri negre așezate pe fațada clădirii.
Astfel, prin acțiunea de toată jena de ieri, care a atras sper, disprețul concetățenilor, domnia sa comite o infracțiune, căci ce altceva este organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi timp şi în acelaşi loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare?
Necunoscând conceptul de dialog social care reflectă trecerea de la o cultură de conflict la o cultură de parteneriat și luarea în considerare a intereselor comune ale partenerilor sociali, președintele Consiliului Județean așterne peste sediul acestei instituții cortina disprețului, a nepăsării, a neputinței, a lipsei de profesionalism și a orgoliilor exacerbate.
Se pare că ați uitat, domnule președinte, că toți consilierii județeni sunt aleși prin vot de către cetățeni pentru ca, pe timpul mandatului, să acționeze cu bună credință și cu profesionalism pentru rezolvarea problemelor și dezvoltarea economică a obștii.
Și să nu credeți că trebuie să așteptăm cu brațele încrucișate ca, din patru în patru ani, să amendăm derapajele care apar în activitatea aleșilor noștri, pentru simplul motiv că nu putem sta nepăsători în fața alternativei ca aeroportul să devină a doua groapă de gunoi a Clujului.
Așadar, sus cortina, domnule Tișe!”, a transmis Gabriel Ene, președintele Sindicatului Indepentent al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter